Reklam

Malmö IF - Mora: 1 (0-1)

Matchcenter
10 mars 2018 at 15:15 - Hockey, Sverige - SHL
9 mar 2018 at 20:44 (Uppdaterad 12 mar 2018 at 12:39) 09/03
53
0
Chance (1-X-2) including handicap: 60-25-15%
Spelvärde: 117,00%
Lägsta spelbara odds: 1,67
Units: 7/10
Hit/Miss: 6-1
Betway Spela nu hos Betway
Sista matchen innan stundande kval och slutspel. Förutsättningar är glasklara för Malmö. Seger är ett måste annars riskerar laget att få spela Play In. Mora är kvalklara och hur är motivationen efter nederlaget mot Örebro senast?

Det skiljer hela trettiotvå poäng mellan tabellsexan Malmö och nästjumbon Mora. 
Två lag som har helt skilda säsongsavslutningar och Mora som blev kvalklara efter förlusten hemma mot Örebro har ingenting att spela för. Något hemmalaget ska ta tillvara på.

Vad talar för:

► Omotiverat bortalag. Jag får en känsla av att gästernas luft gick ut rejält efter förlusten hemma mot Örebro och kvalplats är ett faktum. Nu möter laget ett Malmö som krigar för topp sex och har häng på fjärdeplatsen. 
Att Mora ska orka tända till i grundseriens sista match mot ett revanschladdat hemmalag ser jag inte komma.
► Seriens sämsta bortalag. Mora har horribla 39-85 i målskillnad och har bara tagit poäng i sju av tjugofem bortamatcher. Formen på bortaplan är inte särskilt vass heller med en seger på dom fyra senaste försöken.
► Sex av åtta segrar under ordinarie tid på hemmaplan har blivit med två mål eller fler är Malmö's facit. 
► I fjorton av nitton förluster på resande fot har Mora förlorat med två mål eller fler. Det är inte oväntat att Mora blev ett kvalande lag. Bortaspelet fungerar inte alls. 
► Special teams. Mora's boxplay är ofantligt svagt. Ynka 72% är sämst i serien med spel med färre spelare på banan. Att då möta Malmö som är fjärde bäst i serien med över 20% i effektivitet är ingen rolig utmaning för gästerna. 
► Malmö kan nå topp fyra om resultaten går deras väg och öser in mål. Malmö måste minst ta poäng för att säkra topp sex och studsar resultaten hemmalagets väg i övriga matcher kan det bli hög slutplacering.
Motivation och hunger finns hos hemmalaget. 

Vad talar emot:

► Malmö's hemmaspel har mer att önska. Endast åtta segrar under ordinarie tid av tjugofem möjliga och skåningarna har tagit fler poäng på bortaplan än hemma. Anmärkningsvärt!
► Svag form hos hemmalaget. En tung förlust mot redan klara seriesegrarna Växjö senast och Malmö har endast en seger på sina fem senaste matcher och riskerar att tappa topp sex placeringen. 

Malmö har slagit Mora två gånger den här säsongen och laget måste hitta målet och formen innan stundande slutspel eller Play In tar vid. Mot Mora som inte har något som helst att spela för ska passa ypperligt!

  • 100% upp till 1000 SEK i välkomstbonus!
  • Kundtjänst 24/7
  • Brett utbud av sporter

Kommentarer

Feedback