Reklam

Malmö IF - Frölunda HC: 2

Matchcenter
21 mars 2018 at 19:00 - Hockey, Sverige - SHL
21 mar 2018 at 11:33 (Uppdaterad 21 mar 2018 at 23:27) 21/03
83
0
Chans (1-2): 47-53%
Spelvärde: 106,00%
Lägsta spelbara odds: 1,89
Units: 6/10
Hit/Miss: 4-5
Expekt Spela nu hos Expekt
Kvartsfinal två och lite av en måstematch för Frölunda för att lyckas behålla hemmaplansfördelen och ta över kommandot i matchserien.
Första mötet rånades göteborgarna på. Revansch att utkräva?

I kvartsfinal ett är det många som fortfarande undrar hur det bara kunde sluta med totalt tre mål. En matchbild som innehöll mängder av målchanser och en hel del utvisningar. 
Målen föll inom loppet av två minuter i mellanakten och därefter var det fortsatt Frölunda mot O. Alsenfelt. 
Den sistnämnde räddade hela 37 skott och var en stor bidragande faktor till att Malmö lyckades vinna första kvartsfinalen. 

Vad talar för:

► Spelbilden i match ett. Det var en matchbild som gör att Malmö inte kommer överleva den här kvartsfinalsserien om det fortsätter så. Frölunda gjorde i stort sett allting rätt förutom att göra mål. Farten, intensiteten och viljan var betydligt vassare än hos Malmö.
► Frölunda trivs i Malmö. Laget vann en av två matcher i Malmö Arena under grundserien och har tre vinster på sina fem senaste besök. 
► Ett av SHL's starkaste bortaspel. Frölunda på bortaplan under grundserien var en fröjd att följa. Laget blev seriens andra bästa bortalag efter överlägsna Växjö. Med fyrtiosju inspelade poäng, sexton vinster och en målskillnad på 80-73 visade att göteborgarna verkligen kan spela hockey på bortais. Lägg härtill att Frölunda mäktade med att göra tredje flest mål på bortaplan. 
► Malmö rosar inte marknaden i hemmaborgen. Överraskande hade skåningarna det svårt att stämma med spelet på hemmaplan och vann bara hälften av sina tjugosex hemmamatcher. Vilket var svagst av samtliga topp sex lag. 
► Frölunda's powerplay. Laget var andra bäst i hela grundserien med över 25,6%. Med tanke på att det inte blev någon utdelning i match ett och en match som var grinig och utvisningsrik kommer det göteborgarna kunna utveckla spelet i numerärt underläge markant då matchserien knappast kommer kyla ner sig.

Vad talar emot:

► Oskar Alsenfelt. Oj vad han klev fram direkt i match ett och visade vilken klass han håller. 37 räddningar av 38 möjliga och han gav svar på tal om varför han är nominerad till SHL's bästa målvakt.
► Frölunda's målvakter. Johan Gustafsson är den uttalade förste målvakten och han hade en tung grundserie och inledde slutspelet med att släppa in två mål på 18 skott. 
► Malmö's styrka i boxplay. Fjärde bäst i grundserien och släppte inte in ett mål av Frölunda's tre lägen i match ett. En nyckelfaktor för att gå långt i slutspelet. 

Malmö är en svår nöt att knäcka och kommer laget upp i den nivån som visade mot Växjö förra slutspelet kommer Frölunda få det tufft. Däremot indikerade match ett på att Frölunda är bättre och starkare än sina motståndare. Alsenfelt kommer inte lyckas vinna matchserien åt Malmö på egen hand. 

  • Support dygnet runt
  • Bra utbud på inhemska ligor
  • Generös välkomstbonus

Kommentarer

Feedback