Reklam

Malmö IF - Frölunda HC: 2

Matchcenter
2 oktober 2018 at 19:00 - Hockey, Sverige - SHL
1 okt 2018 at 21:05 (Uppdaterad 2 okt 2018 at 21:23) 01/10
89
0

SHL

Chans (1-2): 45-55%
Spelvärde: 112,75%
Lägsta spelbara odds: 1,82
Units: 6/10
Hit/Miss: 1-2
CoolBet Spela nu hos CoolBet
Omgång fem i SHL och formstarka Malmö tar emot uppochner vända Frölunda. Ett bortalag som blandar och ger i säsongsinledningen, men en vinst senast mot Rögle har vänt en negativ spiral till positiv.

Det osar katt om Malmö's sportchef P. Sylvegård sedan sonen och spelaren M. Sylvegård fick matchstraff och två matchers avstängningar för sitt horribla uttalande i matchen mot Djurgården. Fader Sylvegård drar blickarna till sig själv och klubben på ett negativt sätt och uppladdning mot revanschungriga Frölunda kan inte bli särskilt mycket sämre.

Vad talar för en bortaseger:
► Frölunda har en stabil defensiv och målvakterna har höjt sig rejält från förra säsongen. Det är framförallt J. Matsson som har tagit flera steg i sin utveckling och blommat ut. Han har stått samtliga matcher och har räddat poäng åt sitt lag i flertalet matcher.
► Formen är god hos göteborgarna. Tre vinster på säsongens fyra första matcher. Enda plumpen kom mot Mora efter ett osannolikt tapp där laget tappade 3-1 till 3-4 med mindre än tre minuter kvar av matchen. 
Segern senast mot Rögle var därav välbehövligt och laget studsade in på rätt köl direkt!
► Revanschlusta hos gästerna sedan uttåget mot Malmö i kvartsfinalen från slutspelet under fjolårssäsongen. 
Frölunda tappade 2-1 i matcher till att förlora med 2-4 i totalen. Taggtråden tillsammans med noggrannhet, tålamod och en hel del unga spelare till matchen gör att Rönnbergs mannar har alla förutsättningar att vinna matchen.
► Malmö är klart svagare än förra säsongen. Truppen är tunnare och det på grund utav ett katastrof resultat ekonomiskt. Offensiva kraften är till största delen har försvunnen sedan R. Alvarez, R. Rakhshani och T. Mäntylä lämnade laget. 
Det har märkts på målfabrikationen med enbart tio mål på fyra matcher. 

Vad talar emot:
► Defensiven är rejält stark hos Malmö. Med två av stabila målvakter i form av O. Alsenfelt och C. Nihlstorp har laget bara släppt in sex mål på fyra matcher. Något som är minst i serien tillsammans med serieledande Linköping.
► Tunga spelare saknas hos Frölunda. Hela sex spelare är borta på grund utav avstäningar och skador. Viktor Ebkom, Mattias Nörstebö, Oliwer Fjellström, Mats Rosseli Olsen, Joel Mustonen och Filip Westerlund saknas allihopa.

Det blir ett ungt Frölunda som kliver in som underdogs mot Malmö. Något som ska passa göteborgarna när hemmalaget har lagt fokus på fel saker av familjens Sylvegård's insatser och beteende. Frölunda är ett skridskostarkt hockeylag med ett starkt powerplay. Det ska passa mot ett något långsammare och trögare Malmö. 

  • Odds som sticker ut
  • Grymt bra välkomstbonus
  • Relativt enkla omsättningskrav

Kommentarer

Feedback