Reklam

Malmö FF - Ballymena United: (AH: -3,0) 1

Matchcenter
11 juli 2019 at 19:00 - Fotboll, Europa - UEFA Europa League
Eleda Stadion
10 jul 2019 at 16:11 (Uppdaterad 11 jul 2019 at 20:50) 10/07
69
0
Chance (1-X-2) including handicap: 42-33-25%
Spelvärde: 112,80%
Lägsta spelbara odds: 1,60
Units: 5/10
Hit/Miss: 7-0
888sport Spela nu hos 888sport

Dags för Malmö FF att växla upp säsongen genom kval till Europa League. Första dubbelmötet blir mot nordirländska Ballymena United, som slutade på andra plats i sin liga förra året. Den nordirländska ligan ska inte på något sätt förskönas i jämförelse med de andra brittiska serierna, som England och Skottland, eller för all del Irland. Standarden i Nordirland är låg och bara Färöarna, Andorra och San Marino har sämre rankade ligor i Europa.

Och i denna liga slutade alltså Ballymena United på andra plats, nio poäng efter seriesegrarna Linfield. Klubben har en tidigare erfarenhet av Europaspel, då man 2017 åkte ut mot Odds BK efter sammalagt 5-0. För att ta plats här mot Malmö FF städade man undan NSÍ Runavík från Färöarna, efter seger 2-0 samt oavgjort 0-0.

Noterbart är att den nordirländska serien har ett uppehåll, varför vi kan ana att spelarna inte är i samma matchform som allsvenska Malmö FF.

Skåningarna då? Ja, de leder som bekant Allsvenskan och är särskilt framgångsrika här på hemmaplan, där man har sju segrar och en oavgjord på åtta matcher. 21 mål har man gjort framåt och bara 5 insläppta.

Viktigt att ha i åtanke här är att Europaspelet är otroligt viktigt för Malmö FF. Klubben har en ambition att vara större än "bara" en svensk klubb, genom att återuppta äventyret i Europafotbollen som man så framgångsrikt skördade för några säsonger sedan. Internationella framgångar är viktigt för ekonomin och ligan är i stort sett ett medel för att säkra kval till CL och EL, samt där skapa förutsättningar (prispengar och tv-avtalspengar) för att befästa positionen nationellt.

Laget kommer gå hårt åt Ballymena som inte har något noterbart att sätta emot. Malmö FF kan mycket väl rotera mot matchens slut, men efter AIK:s förlust i veckan finns ingen chans för underskattning. Skåningarna vill ha med sig ett klart resultat till bortamatchen där de då kan ha en betydligt mer defensiv profil.

Spelar man lika bra som mot Örebro senast klarar man handikapplinan -3,0 utan problem. Pengarna tillbaka vid seger med exakt tre mål.

  • 500% upp till 600 kr i välkomstbonus!
  • Bra mobilupplevelse
  • Innovativa kampanjer

Kommentarer

Feedback