advert

Malaga - Sporting Gijon

4 november 2016 at 21:45 - Fotboll, Spanien - Primera División
7 apr 2017 at 15:00 (Uppdaterad 7 apr 2017 at 15:29) 07/04
1
0
La Liga bjuder på en fredagsmatch i vanlig ordning och den utspelar sig denna vecka på den spanska solkusten där Malaga tar emot Sporting Gijon hemma på La Rosaleda. Hemmalaget har verkligen fått fart på målskyttet den senaste tiden men samtidigt så tycker jag att man är väldigt sårbara defensivt. Ett överspel känns helt rätt här!

Malaga har inlett säsongen helt ok och parkerar just nu på en 11:e plats i tabellen med 12 inspelade poäng. Men laget har endast tre poäng till godo på just Sporting Gijon under nedflyttningsstrecket så någon säker mark ligger man absolut inte på. Det gäller att gå för segern och på hemmaplan mot den här typen av motstånd är jag övertygad om att vi får se ett väldigt offensivt Malaga, som lägligt nog hittat en fin målform den senaste tiden. Fyra mål framåt näst senast hemma mot Leganes (4-0) och det följde man upp genom att göra två baljor på Atletico Madrid (2-4) i förra omgången. Nu räckte det inte till några poäng men att göra två mål på Vicente Calderon lär ingjuta självförtroende i det offensiva. Nyförvärvet Sandro Ramirez (bilden) har sett ruskigt vass ut den senaste tiden och sedan har Camacho, av alla spelare, gjort mål i två raka matcher. Så det ser väldigt bra ut offensivt hos Malaga för dagen.

Men defensivt tycker jag inte att laget övertygar lika mycket och nollan mot Leganes var inte på något sätt stabil, vilket för övrigt är den enda nollan som Malaga hållit intakt hittills denna säsong. Man saknar fortfarande långtidsskadade Weligton i backlinjen och det är en herre som styrt och ställt på mittbacken i många år nu, med stor framgång. Förutom Weligton stryker vi nu även Diego Llorente och det är ytterligare ett tungt avbräck defensivt. Mot Atletico var det Kone och Villanueva som bildade mittbackspar och det är inte stabilt mot något lag i ligan. Framåt ser det dock bra ut på skadefronten trots att Charles och Keko saknas, där har Malaga en fin bredd och ingen av dessa herrar har imponerat denna säsong.

Sporting Gijon har gått riktigt tungt den här säsongen och parkerar just nu på en nedflyttningsplats med nio inspelade poäng på kontot. Kommer närmast från två raka kryss där Granada (0-0) och Sevilla (1-1) stått för motståndet men det är absolut inga insatser som imponerat allt för mycket på mig, speciellt inte defensivt. Framåt finns det fart i herrar som Cop och Gomez, vilket jag tror kan ställa till det för Malaga när spelet vänder. Men frågan är hur gästerna ska orka stå emot defensivt? Förvisso har man två 0-0 matcher på bortaplan den här säsongen men jag anser att varken Alaves och Granada bör jämföras med Malaga i dagsläget. Dessutom så tror jag inte att Sporting åker till La Rosaleda för att backa hemåt och nöja sig med en pinne, den typen av respekt tror jag inte man har för Malaga.

Hos gästerna har vi en del defensiva avbräck inför kvällens match då mittback Babin och defensiva mittfältaren Xavi Torres går skadade, två tilltänkta startspelare för tränare Abelardo. Nu har man dåren Amorebieta som ska styra backlinjen och då kan verkligen vad som helst hända. Han har åtta matcher på kontot denna säsong och åkt på sex gula kort, vilket säger en del om hans spelstil. Offensivt stryker vi Burgui men han har inte haft någon given startplats denna säsong och fått väldigt lite uträttat på planen.

Jag tror att La Rosaleda kan bjuda på en sevärd match under fredagskvällen där den offensiva fotbollen står i fokus. Malaga har en väldigt fin målform för dagen men kan fortfarande bli straffade i det defensiva där det inte sett bra ut under säsongen. Expekt erbjuder 2,10 för över 2,5 mål i matchen och en medelinsats åker in!

/[email protected]
  • Support dygnet runt
  • Bra utbud på inhemska ligor
  • Generös välkomstbonus
Feedback