Reklam

Málaga - Levante: Över 5,5 kort

Matchcenter
1 december 2017 at 21:00 - Fotboll, Spanien - LaLiga
Estadio La Rosaleda    Ricardo De Burgos
1 dec 2017 at 12:18 (Uppdaterad 1 dec 2017 at 23:00) 01/12
46
0
Chans: 47%
Spelvärde: 104,81%
Lägsta spelbara odds: 2,13
Units: 4/10
Hit/Miss:
Unibet Spela nu hos Unibet
Som vanligt bjuder La Liga på en fredagsmatch och den hittar vi på La Rosaleda där Malaga tar emot Levante. Två lag som kämpar i bottenskiktet av tabellen och därför är dagens poäng otroligt viktiga. Jag förväntar mig mer kamp än skönspel och testar ett kortspel i matchen.

Om vi börjar med att kika på lite statistik från säsongen så är Malaga ett av de lag som tagit flest varningar så här långt. 38 stycken på 13 ligamatcher blir en snitt på nästan exakt tre kort per match. Kikar vi lite närmare så ser vi att hela 25 av dessa kort kommit inför de egna fansen på La Rosaleda. Laget spelar med en helt annan energi här och är allt som oftast övertaggade. På bortaplan kryper de hem mer och lägger sig på försvar och då blir det sällan en matchbild som är särskilt bra för ett kortspel. Jag tror vi får se en liknande matchbild som i senaste hemmamatchen mot Deportivo här, och där kastades korten ut åt både höger och vänster.

Levante har samlat på sig 26 varningar den här säsongen vilket blir exakt två kort per ligamatch. Hälften av dessa ostskivor har kommit på bortaplan men då ska det även nämnas att laget endast spelat fem matcher på resande fot så här långt. Det är endast i bortaförlusten mot Betis (0-4) de inte fått något kort men det rann också iväg och blev en avslagen historia till slut. Jag tror på en betydligt jämnare drabbning i afton och då borde vi även få en bra temperatur matchen igenom.

Domare i dagens match är Ricardo de Burgos Bengoetxea och det är en av de yngsta domarna i La Liga den här säsongen med sina 31 år. Inget jättehögt kortsnitt (för att vara Spanien) den här säsongen men han kastar ändå ut 4,5 varningar per match. Han brukar släppa ganska mycket ute på planen men i en sådan här match så tror jag bara att det blir värre i slutändan med den taktiken. Han kastade ut fem kort i veckans cupmöte Las Palmas - Deportivo och detta känns som en betydligt hetare match.

Talar för spelet:

  • Väldigt viktiga poäng på spel och därför kan vi nog vänta oss mer kamp än skönspel
  • Malaga spelar betydligt tuffare på hemmaplan och snittar strax över 4 varningar på La Rosaleda
  • Levante tar inte många varningar på hemmaplan men på resande fot snittar de 2,6 kort per match

Talar emot spelet:

  • Ricardo de Burgos Bengoetxea har endast klivit över 5,5 kort en gång på fem ligamatcher denna säsong

Vi spelar över 5,5 kort hos Unibet där Gult kort = 1, Rött kort = 2, Ett gult och ett rött = 3, Två gula kort och ett rött = 3. Maximalt antal kort per spelare är med andra ord 3 kort.

/[email protected]

  • 200% upp till 2000 SEK i välkomstbonus!
  • Svensk gigant inom betting
  • Bättre odds än de flesta

Kommentarer

Feedback