advert

Malaga - Athletic Bilbao

2 oktober 2016 at 20:30 - Fotboll, Spanien - Primera División
7 apr 2017 at 14:57 (Uppdaterad 7 apr 2017 at 16:51) 07/04


Mot den spanska solkusten under söndagen för att kika till mötet mellan Malaga - Athletic Bilbao som sparkar igång 18:30 på La Rosaleda. Hemmalaget har inte fått någon smakstart på säsongen och i sin jakt på seger här så tror jag att vi kommer bjudas på en del mål.

Malaga värvade många intressanta namn inför den här säsongen och främst i det offensiva där spelare som Sandro, Keko och Jony kritade på för klubben. Men inledningen på säsongen har inte varit särskilt lyckosam då laget placerar sig precis ovanför nedflyttningsstrecket med fem inspelade poäng på sex omgångar. Nu är det sista hemmamatchen innan ett uppehåll och jag är övertygad om att Malaga kommer gå hårt för vinsten här inför sina egna fans. Trots att laget endast mäktat med fem mål framåt hittills så tar man sig till heta chanser och det är nog bara en tidsfråga innan det blir islossning på den biten.

Till söndagens match så stryker vi Weligton, Keko och Kuzmanovic hos hemmalaget och det är brassen Weligton som är det största avbräcket enligt mig. Han har förvisso bara spelat en match hittills och Malaga har inte direkt kastat in bollarna i eget mål, men mot just Athletic tror jag att Malaga behöver honom. Han är otroligt bra i luftrummet och där måste Malaga vara starka mot herrar Raul Garcia, Aduriz, Laporte och San Jose. Kikar vi framåt så hade jag gärna sett Keko på planen här men samtidigt har Malaga lämpliga ersättare och den lilla trollgubben har inte riktigt fått det att funka inledningsvis på säsongen.

Athletic Bilbao hade en tung start på ligaspelet men har nu trummat igång ordentligt och plockade sin fjärde raka seger när man slog tillbaka Sevilla (3-1) på hemmaplan senast. En mycket rättvis seger och Athletic är otroligt svåra att tas med hemma i Baskien. Men på bortaplan är det ett litet annat lag och dessutom har man en EL-matchen i kroppen från i torsdags, där Valverde spelade sin bästa startelva. Kikar vi till mittfält/anfall så tycker jag man har bredden för att klara av det och det var även där som man gjorde sin tre byten, men det ser värre ut i det defensiva. Laporte har spelat så många minuter man kan spela den här säsongen och med den sjätte matchen på dryga två veckor så borde det ju kännas i kroppen.

Gästerna reser till Andalusien med en nästintill skadefri trupp där vi endast stryker mittback Boveda. Han kämpade till sig en startplats på försäsongen och var given där innan han skadade sig i 2-1 vinsten mot Valencia. Ett tungt avbräck i det defensiva således, framförallt nu när matcherna duggar tätt. Inga avbräck offensivt!

Malaga kommer kliva på framåt här och vill nog gärna plocka sin andra raka hemmaseger innan det är dags för uppehåll. Det såg bra ut i det offensiva senast på hemmaplan mot Eibar (2-1) men samtidigt släppte man till en hel del bakåt. Nu möter man ett offensivt skickligare lag och då kan det bli dyrt att kliva på allt för mycket. Det brukar bli målsnåla matcher lagen emellan men trender är till för att brytas och jag tror verkligen på mål här. Vi testar därför Över 2 mål i matchen med en högre insats till fina 1,83 hos ComeOn!
/[email protected]
  • 200% upp till 1500 SEK i välkomstbonus!
  • Bra utbud
  • Snabba utbetalningar
Feedback