advert

Mainz - Köln

22 januari 2017 at 18:30 - Fotboll, Tyskland - 1. Bundesliga
7 apr 2017 at 15:24 (Uppdaterad 17 maj 2017 at 14:57) 07/04


Äntligen har Bundesliga dragit igång igen efter ett längre uppehåll. Det spelas två matcher denna söndag och vi ska lägga fokus på matchen som spelas mellan Mainz - Köln på Coface-Arena. Mainz har inte riktigt kommit upp till den nivå man trodde inför säsongen, bättre har det däremot gått för Köln.

Mainz ligger på 11:e plats med 20 inspelade poäng. Inför säsongen hade man förhoppningar på att man skulle slåss om europaplatserna, men det får man nog ta att glömma nu. En av anledningarna till att man har varit så pass ojämna är just att man har spelat Europa League. Man ansåg sig ha värvat spelare för att klara både ligan och europaspel men så var inte fallet.

Offensivt har det sett bra ut, man har en bra offensiv med flera skickliga spelare. Tyvärr sålde man sin absolut bästa offensiva spelare under januari, turken Malli såldes till ligakonkurrenten Wolfsburg. Ett stort tapp för Mainz, eftersom han har stått för 6 mål och 6 målgivande passningar. Defensiven däremot har inte alls funkat, 30 insläppta mål på 16 omgångar är inte speciellt bra om man vill vara med slåss om topp 6.

Till dagens match har man ett par avbräck, offensivt är slitvargen Cordoba borta och det är även tveksamt för De Blasis. Detta är två spelare som ska ta större ansvar för offensiven nu när Malli är borta. Defensivt är backen Balogun borta p.g.a skada.

Uppehållet kom lägligt för Köln, man slutade 2016 med fem raka matcher utan vinst. Förvisso tog man poäng i fyra av dem och den enda förlusten kom mot Hoffenheim (4-0) en rejäl käftsmäll för ett annars starkt defensivt Köln. Man parkerar på 7:e plats med 4 poäng upptill en europaplats. Givetvis en plats man vill åt men då gäller det att man får igång det offensiva spelet igen, för defensivt är man bra. Man har bara släppt in 15 mål på 16 matcher även fast man har defensiva mittfältaren Lehmann på skadelistan. Under transferfönstret sålde man dessutom mittbacken Mavraj men det finns vettiga ersättare för han.

Offensivt tar forwarden Modeste stort ansvar och har producerat 13 mål, det är mer än hälften av målen som Köln har gjort. Men det gäller att flera visar framfötterna, ett stort plus att man då har fått tillbaka Bittencourt som har varit skadad större delen av höstsäsongen. Gjorde det riktigt bra innan skadan med 1 mål och 2 målgivande passningar på 5 matcher. Man har även värvat yttermittfältaren Clemens från just Mainz som har spelat i Köln förut så man vet vad man får och kanske blir det en nytändning för han efter en sämre höst hos Mainz.

På skadelistan har man förutom Lehmann även målvakten Horn och mittfältaren Risse.

Ett Mainz med offensiva avbräck och ett svagt försvarspel bör passa Köln utmärkt. Att Köln även har fått tillbaka och värvat till sig lite offensiv kraft bör göra susen för anfallet. Plus att man även har en utvilad Modeste på topp. 2 gånger pengarna på Köln och pengarna tillbaka vid oavgjort är riktigt bra. Vi testar en högre insats på det och detta spelas hos Comeon.
  • Bra utbud
  • Snabba utbetalningar
  • Nya erbjudande varje vecka

Kommentarer

Feedback