Reklam

Mainz - Freiburg

19 november 2016 at 16:30 - Fotboll, Tyskland - 1. Bundesliga
7 apr 2017 at 15:00 (Uppdaterad 17 maj 2017 at 14:57) 07/04


Det ska spelas fotboll på Coface Arena denna helg också. Det är Mainz som gästas av Freiburg. Två lag som parkerar i mitten av tabellen och båda lagen brukar även bjuda på en del målglada matcher.

Mainz har gjort en godkänd start av säsongen. Man ligger 10:e plats med raden 4-2-4 och har väl tagit poäng mot lag som man förväntas ta poäng emot. Men samtidigt har man åkt på ett par käftsmällar t.ex. mot Schalke (0-3), RB Leipzig (1-3) och inte minst i EL-matchen mot Anderlecht (1-6). Det har sett lite darrigt ut försvarsmässigt i vissa matcher och det känns som man prioriterar offensiven först. Av dem 10 matcher som Mainz har spelat har hela 8 stycken gått över 2,5 mål. Man har ett par starka namn i offensiven som t.ex. Malli, De Blasis och Cordoba.

Man har värvat flertalet spelare inför säsongen för att bredda truppen, mycket på grund av EL-matcher. Men tappet av balansspelaren Baumgartlinger känns fortfarande och när man även har Frei på skadelistan känns det som att man inte räcker till i svåra matcher. Dock finns det en chans att Frei kan spela helgens match. Två som inte kommer kunna spela den matchen är Muto och Clemens p.g.a skador.

Freiburg är en av nykomlingarna till Bundesliga den här säsongen, man ligger en placering bättre än Mainz. Alltså på 9:e plats med raden 5-0-5, på hemmaplan har man visat sig vara starka med 4 vinster men i senaste matchen tog det stopp när Wolfsburg (0-3) blev för svåra. På resande fot har man inte varit lika bra, dem bröt dock en dyster bortasvit på 4 förluster när man tvålade dit Werder Bremen (3-1) i den senaste bortamatchen. Precis som med Mainz så har faktiskt 8 av 10 matcher slutat med över 2,5 mål och räknar med bara bortamatcherna är det 5 av 5 matcher.
I Bundesliga 2 förra säsongen, visade man sig ha en stark offensiv när man gjorde totalt 75 mål på 34 matcher. Men det är ju en helt annan nivå att lira i Bundesliga, men spelare som Grifo, Petersen och Philipp har klarat sig bra i högsta divisionen. Till helgens match har man ett par avbräck defensivt, Günter är avstängd och Gulde är inte i matchform efter sin skada.

Båda lagen åkte på tunga förluster innan landslagsuppehållet och är givetvis taggade på att ta sig tillbaka i vinnarspåret. Mainz på hemmaplan brukar bjuda på fartfylld fotboll och är inte snåla med att trycka på framåt. Det är något som Freiburg kommer trivas med. Blir en insats runt medel på över 2,5 mål i matchen och detta spelas hos Expekt.
  • Support dygnet runt
  • Bra utbud på inhemska ligor
  • Generös välkomstbonus
Feedback