Reklam

Luleå - Örebro HK: Örebro över 2,0 mål

Matchcenter
20 september 2018 at 19:00 - Hockey, Sverige - SHL
18 sep 2018 at 21:52 (Uppdaterad 21 sep 2018 at 06:34) 18/09
79
0

SHL

Chans: 55%
Spelvärde: 119,35%
Lägsta spelbara odds: 1,82
Units: 6/10
Hit/Miss: 2-2
Unibet Spela nu hos Unibet
Två lag som vann sina premiärer möts i Coop Norrbotten Arena.
Luleå ser som vanligt ut som ett lag för dom nedre regionerna medan Örebro verkligen försökt värvat sig uppåt i tabellen. Och det genom framförallt en förstärkt offensiv.

Två lag som verkligen har skilda spelfilosofier. Luleå är ett hårt arbetande lag medan Örebro spelar mer en rallarhockey och verkligen kommer bjuda upp till målkalas under kommande säsong. 
Med närkingarnas spelidé kommer det bli mängder av mål framåt och dessutom mängder av mål bakåt. 

Vad talar för minst tre mål från gästerna?
► Örebro's offensiva pjäser. Laget vill göra mycket mål och har inför den här säsongen byggt laget efter den filosofin dessutom. 
Prestigevärvningen i form av A. Palushaj är verkligen grädden på moset för att laget ska göra mängder med mål. Lägg därtill att målkungen från Oskarshamn M. Björk kommit till klubben. Något som gör att lagets powerplay blir mycket bättre. 
► Målet har Örebro hittat under försäsongen och i SHL-premiären. Mot Mora på bortaplan löste laget fyra kassar och nyförvärven producerade direkt. 
Under försäsongen spelade laget sju matcher och gjorde nitton mål under ordinarie tid. Det gav ett målsnitt på 2,71 mål/match.
► Luleå's defensiv ser inte lika stabil ut som tidigare säsonger. Målvaktsposten med J. Lassinantti som utpräglad förste målvakt är backup målvakten N. Rubin från Tingsryd ett klart osäkert kort. Lassinantti har stora formtopper men även djupa dalar, orkar han leda laget till den större delen av säsongen?
Saknaden av B. Mikkelson och J. Sandström i kommer märkas av och försäsongen har verkligen bjudit på en osäkerhet i det defensiva spelet. 
► Oddset på minst tre mål är för högt. Notera att insatsen betalas tillbaka om Örebro enbart lyckas göra två mål under ordinarie tid. Hela 2,17 är för bra sett till hur Örebro kommer spela sin ishockey den här säsongen kombinerat med sin intressanta forwardsuppsättning.

Vad talar emot:
► Luleå's spelstil. Norrbottningarna spelar väldigt tight och intensivt. Laget åker mycket skridskor och sliter hårt i varje byte. Det är inte bara kliva in på isen och dominera i Luleå's zon oavsett motstånd, särskilt inte på bortaplan.
► Örebro trivs verkligen inte uppe i norr. På lagets fem senaste möten i Coop Norrbotten Arena har Örebro endast lyckats göra minst tre mål i en match och bara vunnit en match. 
Tittar vi på förra säsongens möten löste närkingarna tre mål i ett av fyra möten. 

Säsongen 2018-2019 är Örebro en joker. Spetsen finns där, mycket importer och en intressant spelidé. Lyckas laget hålla igen bakåt kommer Örebro verkligen vara med och slåss om slutspelsplatserna. Luleå ser mediokra ut och premiären visade att laget inte blir något topplag den här säsongen heller.

  • 100 SEK freebet
  • Svensk gigant inom betting
  • Specialodds på film och politik

Kommentarer

Feedback