Reklam

Luleå - Malmö IF: Båda lagen gör två mål? Nej

Matchcenter
3 mars 2018 at 15:15 - Hockey, Sverige - SHL
3 mar 2018 at 11:14 (Uppdaterad 5 mar 2018 at 10:05) 03/03
41
0
Chans: 57%
Spelvärde: 104,88%
Lägsta spelbara odds: 1,75
Units: 6/10
Hit/Miss: 2-0
Unibet Spela nu hos Unibet
Fyra omgångar kvar, tolv poäng. Ja vikten är poäng är enorm. Mellan mötet mellan Luleå - Malmö skiljer det fem pinnar och tre tabellplaceringar.
Försvarstarka lag är i huvudfokus.

Sjuan mot femman och vilken tight tabellavslutning vi har att se framemot. När Luleå möter Malmö är det två lag med skilda formkurvor som möts. Hemmalaget kommer till spel med två raka vinster och Malmö med två raka förluster.
Båda lagen har bra målvakter och starka defensiver och där lär fokus läggas idag.

Vad talar för:

► Målvakterna i respektive lag. Hemmalagets målvakter är stekheta och där J. Lassninantti höll nollan sist mot Mora. Lassinantti är sett till statistik den målvakt som släpper in andra minst mål i snitt per match, 1,95.
Hos gästerna letar O. Alsenfelt sin storform och den tenderar att kliva fram när det behövs som mest. Hans säsong är helt okey trots att han dragits med skadeproblem. 
► Försvarsspelet och ineffektiviten hos hemmalaget. Trots att Luleå mäktat med att göra åtta mål på sina två senaste matcher (båda mot jumbolagen) är Luleå det lag som blott gjort nionde flest mål i hela serien. 
Däremot är försvarsspelet riktigt bra och Luleå är det lag som släpper in tredje minst mål i hela serien. 
► Målsnåla matcher i Coop Arena. Av Luleå's tjugofyra hemmamatcher har tolv matcher gått över linan 4,5 mål. Av dessa matcher har båda lagen gjort minst två mål vardera i nio matcher. Notera nu att Luleå har spelat fyra raka matcher utan att båda lagen har gjort två mål och vunnit tre matcher. 
► Bortaspelet av Malmö. Det är starkt och laget tenderar att spela bra försvarsspel. I sina tjugofyra bortamatcher har laget spelat elva matcher där båda lagen har gjort minst två mål.
► Inbördes möten. Tre raka bortasegrar på tre möten. Anmärkningsvärt är att samtliga matcher har slutat 1-2, 1-2 och 1-2 efter straffar. Det har varit väldigt tighta och täta matcher mellan lagen.
Nu blir det ingen skillnad när det skiljer fem poäng och inget av lagen har råd att inte ta poäng om det ska bli topp sex placering. 

Vad talar emot:

► Tidiga mål. Då kan vi förvänta oss en öppnande matchbild och Malmö's defensiv var inte särskilt bra mot Djurgården när laget släppte in hela fyra mål. (inkluderat övertid)
► Två bra powerplay. Lagen ligger åtta respektive femma i powerplay-ligan med drygt 18 respektive 20% i effektivtet. Special teams är nu en avgörande faktor och Luleå's boxplay rosar inte marknaden.
► Malmö's offensiv. Den är väldigt bra och med E. Forsell tillbaka är den spetsad ytterligare. Luleå är i god målform och E. Larsson är stekhet med fem mål på två matcher.

Det är tre väldigt viktiga poäng som står på spel. Inget av lagen kommer vilja ge bort någonting gratis och jag räknar med att Malmö lägger fokus på sin defensiv när den inte alls var lika bra mot Djurgården och den måste skärpas om det ska bli poäng i denna tuffa bortamatch.

  • 200% upp till 2000 SEK i välkomstbonus!
  • Svensk gigant inom betting
  • Odds på film och politik

Kommentarer

Feedback