Reklam

Luleå - Kärpät: 2

Matchcenter
16 augusti 2018 at 19:00 - Hockey, Club Friendlies
16 aug 2018 at 11:33 (Uppdaterad 16 aug 2018 at 21:23) 16/08
123
0

Träningsmatch

Chans (1-X-2): 30-25-45%
Spelvärde: 111,60%
Lägsta spelbara odds: 2,22
Units: 5/10
Hit/Miss: 0-4
CoolBet Spela nu hos CoolBet
Dom regerande finska mästarna Kärpät beger sig till Sverige och till Coop Norrbotten Arena för att spela den årliga träningsmatchen mot Luleå.
Ett Luleå som inför säsongen inte känns lika bra som förra säsongen tungt motstånd direkt på agendan.

Den finska ligan är inte alls långt ifrån den svenska. Den största skillnaden är att Sverige har mer jämnhet och bredd i varje lag till skillnad från dom finska lagen. SM Liiga har regerande mästarna JYP i Champions Hockey League efter att ha besegrat överlägsna SHL laget Växjö och JYP var hela femton poäng bakom Kärpät förra säsongen. 

Vad talar för en finsk seger:
► 
Det är skillnad på lagen om man tittar på lagdel för lagdel. Luleå ser snäppet svagare ut än förra året och har tappat tongivande spelare. Spelare som B. Mikkelson, J. Sandström och J. Hishon. Målvaktsfrågan är osäker då det fortsätter hänga på J. Lassinantti att leverera i kassen då back up målvakten N. Rubin som är ny från Tingsryd inte är ett säkert kort i första taget. 
► Mycket rutin och erfarenhet i Kärpät. Den finska hermelinen har flera svenskbekantingar i laget. Spelare som M. Pyörälä, N. Lasu och S. Heshka. Det finns väldigt mycket talangfullhet i laget och det är något som är bra under en försäsong.
► Mer träningserfarenhet på is. Luleå klev på is två veckor senare än sina finska motståndare. Något som kommer märkas med hantering av puck samt ork på skridskorna. Dessa två veckor när vi bara är i mitten av augusti är en rejäl skillnad.
► Kärpät åker mycket skridskor och har ett högt tempo i sina matcher. Kärpät öste in mål förra säsongen och spelade otroligt disciplinerat. Luleå kommer vilja dras med i Kärpät's fart och med Thomas Berglunds filosofi är det mycket skridskor och hög forechecking som gäller. Orken kommer tryta hos hemmaspelarna. Laget besegrade dessutom Kalpa med 4-1 i sin första match för säsongen.

Vad talar emot:
► 
Hemmamatch. Lagen har möts regelbundet varje försäsong sedan säsongen 2014 - 2015. Av dessa fem möten har hemmalaget vunnit samtliga. Luleå två och Kärpät tre. Även i den gamla turneringen European Trophy möttes lagen flitigt och lägger vi till dessa möten har hemmalaget vunnit nio av tio matcher. 
► Försäsong och vart spelstilen befinner sig är oklart. Formationerna är inte på plats, spelarnas riktiga hunger på att ta jobbet hela vägen kan lysa med sin frånvaro samt att Kärpät är regerande mästare kan leda till att laget agerar nonchalant när det är ett mittenlag i SHL som står för motståndet. 

Ett större, starkare och fartfylldare Kärpät ska besegra Luleå sett över 60 minuter om spelarna gör det som krävs och inte agerar slarvigt och nonchalant. 

  • Hög återbetalning
  • grymt bra välkomstbonus
  • relativt enkla omsättningskrav

Kommentarer

Feedback