Reklam

Luleå HF - Frölunda HC

8 april 2016 at 15:33 - Hockey, Sverige - SHL
7 apr 2017 at 14:20 (Uppdaterad 17 maj 2017 at 14:57) 07/04

Luleå har problem med produktionen

Från att ha gjort 15 mål på fem matcher i kvartsfinalserien mot Färjestad har nu produktionen stannat av nästa helt. Luleå har endast gjort fyra mål på tre matcher och hittills gått mållösa på bortaplan. För att de ska kunna ta sig vidare till final måste de vinna minst en match i Scandinavium eftersom Frölunda har hemmafördel. Men Luleå har dock visat sig väldigt starka på hemmaplan och senaste matchen uppe i Luleå vann de välförtjänt.

Frölunda tog tag i taktpinnen redan från start i onsdagsmatchen och vann samtliga perioder med 1-0. Efter lite enkel matematik kom jag fram till att matchen slutade 3-0. Sista målet satte Mats Rosseli Olsen i öppen kasse. Den skridskostarke norrbaggen har gjort rent produktionsmässigt stått för det bästa slutspelet i karriären.Han har gjort tre mål och tre assist på åtta matcher och har varit en väldigt nyttig tillgång för Frölunda i alla matcher.

Lars Johansson ut Johan Gustafsson in

Lars eller Lasse Johansson som dom säger i Göteborg, åkte på en skada fem minuter in i tredje perioden förra matchen. Det var efter att Anton Hedman från Luleå åkt in i Johansson som fick halta ut till omklädningsrummet. Johan Gustafsson fick sätta på sig hjälmen och stöten för att vakta målet de återstående 15 minuterna. Han ställdes inte inför några stora prövningar och fick bara några få skott mot sig.

Det ryktas om en knäskada och det är fortfarande oklart hur länge Lasse Johansson blir borta. Även om han varit en av seriens och slutspelets bästa målvakt tror jag inte att detta kommer leda till att Frölunda förlorar matchserien. Johan Gustafsson är oerhört spelsugen och har tränat hårt för att få chansen, nu får han den och förhoppningsvis kommer han att ta till vara på möjligheten. Dessutom får han stå mot sin gamla klubb Luleå och viljan att vinna kommer förmodligen vara starkare än hos någon annan spelare.

Om matchen ikväll

19:30 släpps pucken i Coop Norrbotten Arena och förvänta er två lag som är sådär lagom irriterade på varandra. Känslorna kommer bara bli starkare ju längre matchserien går och vi har redan sett vissa riktigt heta situationer. Jag tror Luleå kommer gå ut starkare än vad de gjort tidigare och försöka föra matchen som de gjorde senaste hemmamatchen. Men Frölundas hårda träning under slutet av grundserien kommer förmodligen att börja visa sig nu. Luleå fick kämpa in i det sista för att hålla sin tredjeplats medan Frölunda kunde finslipa på detaljerna.

Jag tror att Luleå kommer gå upp i en tvåmålsledning för att sedan börja slappna av. Lite som man gjorde senast på hemmaplan och var då nära på att tappa ledningen. Skillnaden denna matchen är att jag inte tror Luleå kommer kunna hålla Frölunda i styr under andra halvan.

Mitt spel

Som ni säkert redan räknat ut har jag tänkt spela på Frölunda ikväll men det känns som att en förläggning inte är helt omöjlig. Oddset på att Frölunda vinner matchen inklusive övertid är 2.06. Oddset hittar vi hos 24hbet.com som alltid erbjuder höga odds på SHL.

[bookmaker_bonus id=36]

Som sagt så tror jag vi kommer att få se ett Luleå som går ut och tar tag i matchen. Frölunda kommer att få jobba sig in i matchen och jobba från ett underläge. Trots att Lasse Johansson inte spelar är detta något som kan påverka Luleå mer än vad det påverkar Frölunda. Kanske låter märkligt men för Luleåspelarna blir det en press, de måste göra mål och passa på nu när andramålvakten står. En tanke de måste försöka slå bort och fokusera på uppgiften. Det blir spännande att se hur målvaktsbytet hanteras av båda lagen. Summa sumarum, jag tror Frölunda drar det längsta stråt idag.
Feedback