Reklam

Luleå HF - Örebro HK

27 januari 2016 at 20:00 - Hockey, Sverige - SHL
7 apr 2017 at 14:18 (Uppdaterad 17 maj 2017 at 14:57) 07/04
Matchstart kl 19:00 i Coop Norbotten Arena 

Örebro vann senaste matchen mot Färjestad. En match som var jämn och kanske inte helt rättvis. Färjestad var i mitt tycke de bättre laget och helt klart de lag som skapade flest chanser. Men det gäller också att vara effektiv. Slutresultatet blev 2-1 till Örebro som tack vare den segern inte känns lika avhända i kampen om slutspelsplats.

Luleå har tagit tredje mest trepoängare denna säsongen. Bara Frölunda och Skellefteå som är bättre. Senaste matchen mötte man Rögle borta och åkte hem till Luleå med tre fräscha poäng. En stabilt genomförd match rakt igenom och deras försvarsspel har sett riktigt vasst ut efter jul. Samma gäller målvakten Joel Lassinantti som höll nollan.

På 18 hemmamatcher har Luleå bara tappat 15 poäng och tagit totalt 39. Örebro i sin tur har bara tagit fyra trepoängare på bortaplan och tillhör ett av ligans sämre bortalag. Just varför de har svårt att hitta sitt spel på bortais är svårt att säga. Men det är verkligen ett helt annat lag man ser.

Luleå vinner efter 60 minuters spel

Örebro är ett lurigt lag som kan stå för en helt oförutsägbar insats. Men Luleå som tillhör ett av de bästa lagen i SHL är en riktigt jobbig bortamatch. Framförallt på grund av deras fysiska och puckdumpande spel. Det är inte så mycket finlir som de andra topplagen utan man har valt en annan väg. Luleå är laget som försöker brunka sig till ett SM-guld. Ungefär som Frölundas U-16 försökte med säsongen 09/10. Skillnaden är att Frölunda lyckades.

Matchodds 1X2
Oddsen är hämtade från unibet.com
Luleå, 1.70
Oavgjort, 4.45
Örebro, 4.00

Mitt tips: Vinst Luleå

Om man bara kollar på statistik är Luleå favoriter med hästlängder. Om man dessutom ser till lagen senaste prestationer är valet inte särskilt svårt. Det blir Luleå som tar tre poäng i kvällens match.
  • 200% upp till 2000 SEK i välkomstbonus!
  • Svensk gigant inom betting
  • Bättre odds än de flesta
Feedback