Reklam

Luleå HF - Frölunda HC

3 april 2016 at 19:12 - Hockey, Sverige - SHL
7 apr 2017 at 14:20 (Uppdaterad 17 maj 2017 at 14:57) 07/04
2
0

Frölunda gästar Luleå i den andra semifinalmatchen

Efter en jämn och tät förstamatch reser nu båda lagen från Göteborg till Luleå för spel i Coop Norrbotten Arena. Denna gången får vi hoppas på lite mer känslor och framförallt lite fler mål. Förra matchen slutade 1-0 till Frölunda och skotten slutade 29-32 i Luleås favör. Detta är en matchserie jag har otroligt höga förväntningar på och hoppas verkligen att det blir betydligt mer känslor och dramatik än vad vi såg senast. Kanske behövs en match för att känna lite på varandra innan det drar igång för fullt.

Det som talar för Frölunda denna säsongen är att de har en betydligt bredare trupp än tidigare år. De har fyra kedjor som alla kan producera samt en av ligans bästa backuppsättningar. Dessutom har göteborgarna hemmaplansfördel, något som är och alltid har varit väldigt avgörande i många matchserier genom tiderna.

Det är inte mycket som talar för Luleå i denna matchserien om vi ska vara ärliga. Tre fyra matcher kommer de orkar hänga med i Frölundas tempo men sedan kommer det bli tufft. De har en betydligt svagare trupp och håller på att skolas om från ett riktigt jobbigt lag att möta till lite mer finlir. Det var jobbigare att möta Luleå ifjol än i år. Frölunda är ett snäpp bättre och desto längre matchserien går desto tydligare kommer det att synas.

Om matchen

Som jag sa tidigare tror jag att Luleå kommer hänga med bra de inledande matcherna och denna matchen är otroligt viktig för norrlänningarna. En vinst idag är nästan ett måste om man ska ha någon som helst chans att tackla grundserietvåan. Luleå kommer vara otroligt taggade och revanschsugna, Frölunda kommer i sin tur gå stenhårt för att få med sig en seger hem till Göteborg.

Även om målvaktskampen vanns av Lars Johansson senast tror jag att Joel Lassinantti och hans Luleå kommer stå som segrare. Blir spännande att se ifall det blir lite sand i spelargången denna matchserien också.

[bookmaker_bonus id=7]

Oddset hittar vi hos 888sport, som alltid erbjuder bra odds på ishockey. Mitt spel är en spikad etta, alltså Luleå vinst efter 60 minuters spel. Oddset på det är 2.25 vilket känns oerhört spelvärt med tanke på att de har hemmaplan och det är tidigt i matchserien. Håller tummarna att Lassinantti vaknat på rätt sida och spikar igen i Luleåkassen.
  • 500% upp till 600 SEK i välkomstbonus!
  • Bra mobilupplevelse
  • Innovativa kampanjer
Feedback