advert

Lugo - Rayo Vallecano

12 november 2016 at 16:00 - Fotboll, Spanien - Segunda División
7 apr 2017 at 15:00 07/04

Fyra matcher från Segundan under söndagen och jag tycker mig hittat bra spel i samtliga dessa. Vi inleder med en mycket fin lunchmatch där Lugo tar emot Rayo Vallecano hemma på Estadio Anxo Carro. Två offensivt skickliga lag som gått otroligt svagt på slutet och nu jagar en trepoängare. Det kommer bli offensivt upplägg från Lugo här och det tror jag att Rayo dansar med på.

Lugo hade en smakstart på säsongen och var obesegrade efter de nio första omgångarna, uppdelat på fyra segrar och fem kryss, men efter detta har det gått väldigt tungt då laget endast skramlat ihop en poäng på de fyra senaste matcherna. Men jag tycker inte att spelet sett särskilt dåligt ut så något formlöst hemmalag skulle jag inte kalla det. Man hade ledningen otroligt länge mot Oviedo (1-1) senast och i båda hemmamatcherna mot Cadiz (0-1) och Getafe (0-1) så tycker jag att Lugo var det klart bättre laget. Chanser skapas men det har grusat lite i målskyttet på slutet och därför tror jag att det är en klar fördel att möta ett defensivt svagt Rayo här. Lugo har en otroligt stark offensiv från mittfält och framåt med spelare som Alfaro, Capillo, Caballero och skytteligatvåan Joselu (9 mål). En offensiv som jag tror kan skada Rayo ordentligt. Men Lugo har släppt in mål i sex raka matcher och idag möter man ett riktigt kontringsskickligt lag, som kan passa dåligt på just hemmaplan.

Hos hemmalaget stryker vi skadade mittfältaren Adria Carmona till den här matchen, en herre som dragits med skadebekymmer i säsongsinledningen och när han väl fått speltid har det varit sparsamt. I övrigt har tränare Luis Cesar tagit ut en stark matchtrupp och han pratar mycket om att ge fansen en efterlängtad trepoängare.

Rayo Vallecano är nykomlingar i Segundan och jag var helt övertygad om att laget skulle klara sig utmärkt i andraligan. Men det har inte alls fungerat inledningsvis och inför den här matchen så har man faktiskt gjort ett skifte på tränarposten då Sandoval lämnat och istället har den forne valenciaspelaren Baraja kommit in. Han tränade Elche förra säsongen och spelade då ganska defensivt för att kontraslå sina motståndare, vilket jag även tror att han försöker med här. Men Rayo är såpass misshandlade defensivt efter tiden med Jemez och Sandoval så jag tror att det kommer ta tid att få ordning på detta, speciellt på bortaplan. Rayo är ligans sämsta bortalag med endast en inkasserad poäng, men ändå har man faktiskt varit minst lika bra som sina motståndare i de matcher jag sett. När ena laget stormar framåt så vill oftast Rayo göra samma sak så det blir lite vilda västern över det hela, och då faller man till slut på en usel defensiv som inte håller måttet. Framåt har man ändå gjort sex mål på de fyra senaste matcherna och där tycker jag att det finns klass så det räcker och blir över.
Hos gästerna har vi Trashorras och Miku tillbaka i laget efter att ha vilat i senaste matchen mot UCAM Murcia. Två spelare som enligt mig är givna i det här laget och jag tror säkerligen att fansen håller med. Tre spelare som inte finns med i truppen är Nacho, Lass Bangoura och Javi Guerra. Utan vänsterback Nacho kan det bli så att offensive Mojica tar hand om den positionen och det är helt klart något som gynnar överspelet.

Två offensivt skickliga lag som drabbar samman här och med tanke på att inget av lagen kan vara nöjda med ett oavgjort resultat så tror jag på anfallsglad fotboll. Vi slänger därför in en insats strax under medel på över 2,5 mål och vi gör det hos Expekt till oddset 2.10.

/[email protected]
  • Support dygnet runt
  • Bra utbud på inhemska ligor
  • Generös välkomstbonus
Feedback