advert

Lugo - Cadiz

30 oktober 2016 at 17:00 - Fotboll, Spanien - Segunda División
7 apr 2017 at 14:59 07/04


Hela sju matcher från den spanska andraligan under söndagen och jag tycker mig hittat ett riktigt bra spel i mötet mellan Lugo - Cadiz. Det vimlar av tunga defensiva avbräck hos båda lagen och med gästernas anfallsstjärna tillbaka så tror jag på mål i detta möte.

Lugo rivstartade säsongen med nio raka matcher utan förlust men har nu fått lite grus i maskineriet och åkt på torsk i två raka matcher då Getafe (0-1) och Reus (1-2) stått för motståndet. Bara ett mål framåt på dessa matcher från ett annars väldigt starkt offensivt Lugo, men jag är inte direkt oroad. Det skapades mängder av chanser hemma mot Getafe och även senast mot Reus skapade man tillräckligt för att hänga dit både två och tre mål. Joselu fortsätter pumpa in mål och när man nu även har Caballero tillbaka från skada så ser bredden i det offensiva riktigt bra ut. Lugo har gjort 19 mål framåt hittills denna säsong och det är en siffra som endast Levante (20 mål) kan toppa.

Men defensivt ser det inte allt för bra ut hos Lugo och till den här matchen saknar man dessutom två väldigt viktiga kuggar i försvaret. Ordinarie mittbacken Ignasi Miquel kastade in handduken näst senast mot Getafe och i senaste matchen var det dags för den ordinarie vänsterbacken Manu att kliva av strax innan paus med en muskelskada. Inga offensiva avbräck däremot!

Cadiz hade en ganska fin start på säsongen men har nu gått segerlösa i fem raka matcher och placerar sig på en nedflyttningsplats med 11 inspelade poäng. Ingen fara på taket än så länge och laget har faktiskt plockat poäng i tre raka matcher, men oavgjorda resultat är ingenting som man klättrar allt för långt upp i tabellen på. Cadiz har inte haft någon större lycka på bortaplan hittills och står utan seger efter fem bortamatcher men jag tycker ändå att man har en mycket intressant offensiv som kan störa. Alfredo Ortuno (5 mål) är tillbaka från avstängning och tillsammans med Santamaria (2 mål) så lär de sätta hemmaförsvaret på prov.

Precis som hos Lugo så dras Cadiz med stora bekymmer i det defensiva då vi stryker ytterback Brian Oliván och mittbacken Aridane Hernandez. Två givna startspelare och således tunga avbräck! Vi stryker även avstängda mittfältaren Carlos Calvo men han har fått sparsamt med speltid hittills denna säsong. Giftiga mittfältare Salvi Sanchez är tillbaka från skada och kan få ett inhopp här, vilket inte skadar för överspelet.

För Lugo gäller det att haka på topplagen och för Cadiz gäller det att ta sig bort från nedflyttningsstrecket och blicka uppåt i tabellen. Jag tror på två lag som går för seger här och med stora defensiva bekymmer hos båda lagen så gillar jag verkligen överspelet här. ComeOn erbjuder 2.15 för över 2,5 mål och det får sig en tyngre insats!

/[email protected]
  • 200% upp till 1500 SEK i välkomstbonus!
  • Bra utbud
  • Snabba utbetalningar
Feedback