advert

Los Angeles Kings - Ottawa Senators: 1

Matchcenter
8 december 2017 at 04:30 - Hockey, USA - NHL
Staples Center
7 dec 2017 at 14:23 (Uppdaterad 8 dec 2017 at 07:12) 07/12
55
0

Chans (1-X-2): 58-22-20%
Spelvärde: 110,20%
Lägsta spelbara odds: 1,72
Units: 6/10
Hit/Miss: 3-3
NordicBet Spela nu hos NordicBet
Efter en otroligt bra gårdag där alla lag också gjorde jobbet så blickar vi vidare mot nattens matcher i NHL. En av de mest intressant tycker jag är Los Angeles hemma mot Ottawa där hemmalaget är i en brutal form medans Erik Karlssons Ottawa har det betydligt mycket tyngre. Kings är kraftiga favoriter av en anledning och ser inte varför Ottawa skulle vända på den dåliga trenden just inatt.

Los Angeles har gått som tåget sista veckorna eller egentligen nästan hela säsongen. Man har inte haft någon dipp ännu och segertåget rullade vidare senast när man komfortabelt avfärdade Minnesota med 5-2. Inatt väntar ett formsvagt Ottawa och det borde helt enkelt bli lika komfortabelt det också. Kings är starka i alla lagdelar och visar upp ett moget spel som få lyckas behärska. Man är stabila bakåt, har en målvakt som spelar på topp och framåt gör man många mål där utdelningen varit hög procentuellt sett. Ottawa går betydligt tyngre och faktum är att mycket går genom Erik Karlsson. Han har nu varit poänglös i tio matcher tror jag och det är väl något sorts rekord för hans egen del. Då ser man också hur mycket han betyder för Ottawa och hela deras prestation på isen. På dessa tio matcher har man förlorat nio av dem. Visst, någon gång kommer poängen för honom igen för han är trots allt kanske världens bästa back, men jag tror oavsett om han gör poäng eller inte att det blir för svårt för Ottawa i Staples Center. Att man spelade igår mot Anaheim är väl heller inget som gynnar dem i det här läget.

Talar för Kings

  • Ja, formen hos lagen är helt på olika plan för tillfället. Kings med sex raka segrar och ett stabilt spel över hela banan mot ett Ottawa som har förlorat nio av de tio senaste matcherna. Dessutom är Sens mållösa på de två senaste. Talar något för Ottawa ens ikväll?
  • Ottawa har i regel alltid haft det tufft mot lagen från Kalifornien. Tittar man inbördes i matcherna mot Kings så har LA klar fördel idag. Behöver inte babbla upp statistiken, men den visar tydligt att Ottawa har problem, speciellt i Kalifornien.
  • Kings har fått en dags vila och Anaheim spelade så sent som igår. Inget lag gynnas av att spela två dagar i rad och ett tungt Kings kommer trötta ut dem till slut.
  • Kings är normalt sett väldigt starka i andra halvan av matcherna. När man dessutom möter ett Ottawa som spelade igår så kommer förmodligen detta visa sig ännu mer.

Talar emot spelet

  • Kryssrisken är alltid farlig i NHL. Med tanke på tvåpoängssystemet så är lagen gärna nöjda med en poäng när man sedan vet om att man kan plocka full pott i sudden/straffar. Den risken får vi leva med, men klart farlig.
  • Erik Karlsson har inte varit på topp på slutet, men är trots allt en av de absolut bästa spelarna i hela världen. Kan på egen hand vända den dåliga trenden hos Sens.

Oddset må vara i lägsta laget för att vara NHL, men med tanke på förutsättningarna med bland annat formen så bör det vara klar fördel för Kings här. Jag testar raka spelet till 1.90 hos Nordicbet.

Lycka till!

/Heden

  • Spel ner till div 5
  • Bra kampanjer
  • Bäst odds på svensk sport

Kommentarer

Feedback