Reklam

Linköping - HV71: 1

Matchcenter
14 mars 2018 at 19:00 - Hockey, Sverige - SHL
13 mar 2018 at 19:52 (Uppdaterad 14 mar 2018 at 23:26) 13/03
55
0
Chans (1-X-2): 50-20-30%
Spelvärde: 105,00%
Lägsta spelbara odds: 2,00
Units: 7/10
Hit/Miss: 3-2
CoolBet Spela nu hos CoolBet
Åttondelsfinal nummer två. 1-0 i matcher för Linköping och vilken skillnad det ändå var i första mötet.
Jag har väldigt svårt att se hur HV 71 ska orka hämta sig och resa sig till bortamatch och marginalerna emot sig.

I match nummer ett var det jättarna i Linköping som klev fram. Dom tilltänkta värvningar och tyngden i laget visade klass direkt. J. Gustavsson var som en vägg i målet och spelade så bra som han förväntades att göra. N. Persson var som pånyttfödd och visade en enorm vilja och krigarinställning. 
Med bättre skärpa och större tyngd vann Linköping rättvist och spelar nu för matchboll.

Vad talar för:

► Hemmaplan. Trots att Linköping avslutade grundserien med sju raka hemmaförluster var laget ändå seriens nionde bästa hemmalag med poäng i arton av tjugosex hemmamatcher. 
Till normala säsonger är Linköping ett erkänt starkt hemmalag och i slutspel är laget riktigt svårslagna i Saab Arena.
► Tyngden och kraften saknas i HV 71. Med skadorna på backsidan och en forwardsuppsättning som inte levererar på alla delar gör att laget är för lätta när hungriga Linköping står för motståndet.
► Målvaktskampen. Jonas Gustavsson mot F. Sandström eller Fredrik Petterson-Wentzel är en klar fördel den försnämnde. Han har erfarenheten, skickligheten och tryggheten. Ingen av HV 71's målvakter lever upp i samma nivå och saknaden av Linus Söderström är enorm.
► Det är dags för ett trendbrott. Lagen har tio raka möten med bortalaget som segrare. 
Med ett hemmalag som kom ut som ett helt nytt lag när det vankades slutspel och hemmamatch med en stark hemmapublik i E4-derbyt mot HV 71 bäddar för en efterlängtad hemmaseger.

Vad talar emot:

► Bortasegrarna måste nämnas även här. Tio raka segrar för laget som spelar på bortaplan visar att det går i troll att ta en hemmavinst. Notera att Linköping har tre raka förluster efter övertid eller straffar på hemmaplan mot HV 71. 
► Desperation hos gästerna. HV 71 vill absolut inte avsluta säsongen redan när det är långt kvar av säsongen. Laget kommer göra allt för att förlänga säsongen och tvinga fram en direkt tredje och avgörande match.

Ett Linköping som levererade direkt i match ett och med flera nyckelspelare som klev fram ser jag inte att smålänningarna ska kunna hävda sig. Gör Linköping minst lika bra insats som senast kommer laget vara klart för kvartsfinal.

  • Hög återbetalning
  • grymt bra välkomstbonus
  • relativt enkla omsättningskrav

Kommentarer

Feedback