Reklam

Linköping - Frölunda HC: 2

Matchcenter
23 oktober 2018 at 19:00 - Hockey, Sverige - SHL
23 okt 2018 at 00:18 (Uppdaterad 23 okt 2018 at 21:16) 23/10
76
0

SHL

Chans (1-2): 48-52%
Spelvärde: 106,60%
Lägsta spelbara odds: 1,92
Units: 6/10
Hit/Miss: 3-3
CoolBet Spela nu hos CoolBet
Sju raka hemmasegrar och Linköping toppar tabellen. Nu möter laget gästerna från Göterborg, Frölunda som återfår R. Rakhshani och skadeläget ser betydligt ljust ut hos gästerna. En superb insats senast.
Här kommer första hemmaförlusten Linköping!

Ingen trodde att Linköping skulle toppa tabellen efter tio omgångar och att laget skulle spela såpass bra som man gör. 
Nye tränaren T. Jonsson ansågs vara en nödlösning och förväntades bli en flopp. Men icke sa nicke och nu har östgötarna två raka vinster och hela sju raka hemmasegrar. 
Ska det fortsätta så tror jag däremot inte. Frölunda är på gång och visar upp stabilitet och hunger i sitt spel. 

Vad talar för en bortaseger:
► Vi börjar med klyschan. Trender är till för att brytas. Sju raka hemmasegrar och jag vill ändå påstå att det har varit sju hemmamatcher mot lag som laget ska vinna mot. Timrå, HV 71, Luleå, Brynäs, Mora, Timrå och nu sist Skellefteå. Samtliga lag har Linköping en rejäl plusstatistik på och det har östgötarna tagit tillvara på. 
► Fyra raka segrar för Frölunda i Saab Arena inkluderat Champions Hockey League. Linköping har haft det oerhört svårt på hemmaplan mot Frölunda och tittar vi ännu längre tillbaka på statistiken har Linköping blott två segrar på NIO hemmamatcher över göterborgarna.
► Ett av seriens bästa bortalag. Frölunda radar upp stabila insatser på resande fot och har nu tre raka vinster på bortaplan. Laget är klart seriens bästa bortalag med fem vinster och ynka en förlust på sina sex första bortamatcher. 
Defensiven levererar ordentligt på bortaplan och med blotta elva insläppta mål på bortais är det andra minst av alla lag som spelat sex bortamatcher.
► Skadeläget hos Frölunda är ljusare än på länge. Bara två spelare på frånvarolistan vilka är J. Mustonen och M. Nörstebö. Det har tidigare varit sex - sju spelare som saknats av olika anledningar, men nu är det bara två. Dessutom tillkommer poängmaskinen R. Rakhshani och gör debut i sitt nya lag. Samtidigt som Linköping ser ut att fortsätta att ha sin poängkung B. Little på skadelistan. 

Vad talar emot:
► Som sagt, trender är till för att brytas. Någon trend mellan lagen ska brytas. Antingen bryter Frölunda Linköpings grymma hemmasvit eller så tar Linköping död på Frölundaspöket i Saab Arena och bryter en fyra matchers lång hemmasvit av förluster mot Frölunda. 
► Special teams kommer vara väldigt avgörande. Båda lagen är oerhört bra i spelformerna powerplay och boxplay. Det gäller att behålla disciplinen och lugnet i det här mötet om laget inte ska straffas med baklänges mål.

Frölunda har det klart mentala övertaget mot Linköping. Göteborgarna kommer från en gedigen insats senast över HV 71 och vände och vann rättvist. Linköping fick kämpa markant för att lyckas besegra Skellefteå och offensiven är inte alls lika farlig som dom första omgångarna samt att Frölunda's målvakter verkligen har höjt sitt från förra säsongen!

  • Odds som sticker ut
  • Grymt bra välkomstbonus
  • Relativt enkla omsättningskrav

Kommentarer

Feedback