Reklam

Leon Edwards - Nate Diaz: 1

13 juni 2021 at 05:00 - Mixed Martial arts, UFC
Arena: Gila River Arena
12 jun 2021 at 00:55 (Uppdaterad 16 jun 2021 at 23:48) 12/06
7
0

UFC 263

Chans (1-2): 95-5%
Spelvärde: 112,10%
Lägsta spelbara odds: 1,05
Units: 10/10
Hit/Miss: Leon Edwards vinner
Bet365 Spela nu hos Bet365
Speltips inför UFC 263

UFC 263 ska gå av stapeln i helgen och jag tror mig ha hittat ett riktigt starkt spel. I huvudmatchen ska Israel "The Last Stylebender" försvara sitt bälte mot Marvin "The Italian Dream" Vettori och det lär, med största sannolikhet, bli en fantastiskt underhållande fight. Även om det är den fighten som jag längtar mest efter som UFC fantast, så är det en annan fight på huvudkortet som fångar min uppmärksamhet som spelare - nämligen den mellan Leon Edwards (18-3) och Nate Diaz (20 - 12).

Nate Diaz är en publikfavorit som gjorde sin professionella debut redan 2004. Trots hans föga smickrande "record" inom octagonen har nått stor framgång under sin långa karriär. Ett ögonblick som sticker ut är när han, mot alla odds, besegrade superstjärnan Conor "Notorious" Mcgregor genom "Rear-Naked Choke" 2016. Sedan dess har han gått 1-2 och senaste gången han slogs var den 2 november 2019 när han förlorade mot Jorge Masvidal. Frågan är om inte Nate Diaz kommer vara ringrostig pga hans inaktivitet. 
 

Hans motståndare Leon Edwards senaste förlust kom mot Kamaru Usman, som idag har världsmästartiteln inom viktklassen. När han den 13 mars ställdes mot Belal Muhammad hade han vunnit 8 raka fighter. Tyvärr så slutade fighten med Muhammad olyckligt då fighten var tvungen att brytas när Leon Edwards råkade peta Belal Muhammad i ögat. Resultatet blev då "No Contest" och ingen vinnare utsågs.

Motivationen till detta spel är främst Leon Edwards överlägsenhet som fighter. Han är enligt mig en mer komplett "grappler" även om Nate Diaz har ett svart bälte i brasiliansk Jiu Jitsu. Edwards är definitivt den bättre "strikern" eller boxaren och det är framför allt ståendes som han kommer ha ett stort övertag. Jag tror att Edwards kommer dominera den här fighten från början till slut - det kommer helt enkelt vara klasskillnad. Jag ser i princip ingen väg till seger för Nate Diaz och det är därför jag känner mig så säker på att Leon Edwards utses som vinnare.

Jag tänker inte ta risken och inkludera vinstmetod eftersom Nate Diaz har förlorat 75% av hans fighter på domslut, samtidigt som Leon Edwards kommer vara så pass dominant att han kan avsluta Diaz om han träffar honom rent.

Oddset på att Leon Edwards vinner fighten är 1,18, vilket är väldigt lågt. Så hur kan det vara spelvärt när oddset är så lågt? Därför att enligt mina beräkningar så är chansen att Leon Edwards vinner 95%. Oddset 1,18 representerar 84.7% sannolikhet att spelet sitter. Det betyder att det finns ett spelvärde eftersom 95% sannolikhet blir 1.05 i odds. Jag rekommenderar att du spelar 5% av din bankroll eller 10 units (2 units = 1 % av din bankroll - så som jag räknar). Allt över 1.05 i odds är spelvärt!

  • Regler och villkor gäller
  • Ansvarsfullt spelande
  • 18+ åldersgräns

Kommentarer

Feedback