Reklam
11 mars 2018 at 15:00 - Hockey, Sverige - HockeyAllsvenskan
11 mar 2018 at 11:04 (Uppdaterad 12 mar 2018 at 12:39) 11/03
67
0
Chans (1-X-2): 50-20-30%
Spelvärde: 105,00%
Lägsta spelbara odds: 2,00
Units: 5/10
Hit/Miss: 1-2
CoolBet Spela nu hos CoolBet
Hemmaplansfördelen är intakt när det är dags för finalmöte nummer två mellan Leksand - Timrå.
Söndag, massor av publik och hemmaplan. Leksand fördel!

Första finalmötet hade nästan allt förutom en utsåld hemmaborg. En blygsam publiksiffra och frågan är vart stödet är när det behövs som mest?
Leksand tog ledningen två gånger under matchen med 1-0 och 2-1 innan Timrå gjorde 3-2. Ett resultat som inte skulle stå sig matchen ut utan kvitteringen kom med mindre än fem minuter återstod och förlängning skulle spelas.
Där avgjorde Timrå's M. Parks i powerplay och skickade Timrå ett steg närmare kvalspel mot Karlskrona.

Vad talar för:

► Hemmaplan. Det är en nyckelfaktor och på hemmaisen är Leksand riktigt starka. 
Leksand var grundseriens andra bästa hemmalag med femtiotre poäng och vann sexton av tjugosex hemmamatcher under ordinarie tid.
► Leksand's insats i första matchen av fem. Leksand var i stunder bättre än Timrå och har den större tyngden och bredden i laget. Förlusten kom mycket på grund av slarv med att hålla sig på isen och det tar Timrå så otroligt tillvara på.
► Orutinen hos gästerna. För Timrå var det många år sedan det var ett sånt här allvarligt kval. Laget har som sagt en medelålder på 22,5 år och tränaren F. Andersson som är head coach för Timrå gör sin första säsong i den rollen. 
► Manfall för Timrå. Fabian Zetterlund är åter hos Färjestad och är ett rejält tapp framåt i första kedjan. 
S. Lauritzen med sin rutin är långtidsskadad.
Kaptenen H. Larsson klev av senast efter första perioden och det är väldigt oklart om han kommer till spel.

Vad talar emot:

► Timrå har hittat melodin att besegra Leksand. Laget har vunnit fyra av fem möten den här säsongen och anmärkningsvärt är laget nu har fyra raka vinster över dalmasarna.
► Timrå's powerplay. Bäst i den spelformen under grundserien och gjorde två mål av fyra i första mötet. Det gäller för Leksand att hålla sig på banan om det ska bli seger. 
► Pressen är på Leksand. Timrå sitter i förarsätet och inget lag har hittills förlorat den Hockeyallsvenska finalen om man vinner match ett. Något hårdsatsande Leksand måste vända trend på.

Jag tror inte Leksand vill möta Mora i ett kommande kvalspel till SHL i bäst av sju när vi alla minns hur det gick igår. 
Leksand's tyngd och rutin ska spela in en viktig roll över unga Timrå. Ett Timrå som tar tillvara på sina lägen men där målvakten H. Haukeland inte alls var att känna igen från grundserien. Klarar han av att spela ut sina gamla lagkamrater?

  • Hög återbetalning
  • grymt bra välkomstbonus
  • relativt enkla omsättningskrav

Kommentarer

Feedback