Reklam

Leganés - Sevilla: Över 2,25 Mål

Matchcenter
31 januari 2018 at 21:30 - Fotboll, Spanien - Copa del Rey
Estadio Butarque    José González
31 jan 2018 at 12:46 (Uppdaterad 31 jan 2018 at 23:16) 31/01
40
0

Chance (over-exact-under): 35-35-30%
Spelvärde: 104,65%
Lägsta spelbara odds: 1,86
Units: 5/10
Hit/Miss:
Bethard Spela nu hos Bethard
Det är dags för semifinal av Copa del Rey och först ut under onsdagskvällen är Leganes - Sevilla från Estadio Butarque. Defensiva avbräck hos de båda lagen inför kvällens match och det tror jag kan innebära ett mindre målkalas.

Leganes har imponerat den här säsongen då laget placerar sig på en mittenposition i La Liga och alltså är framme i semifinal av Copa del Rey. I förra omgången av cupen slog de ut självaste Real Madrid och sett till returen på Santiago Bernabeu så tycker jag inte att det var särskilt orättvist. Leganes hade inte mycket boll i matcherna mot Real Madrid men det tror jag kommer ändras lite inför kvällens match. De har nog inte alls samma respekt för Sevilla och på hemmaplan brukar det bli lite mer fokus på det offensiva från Leganes. Det såg vi inte minst i förra hemmamatchen mot Espanyol (3-2) som blev ett riktigt målkalas. Till dagens match stryker vi Mauro Dos Santos, Ruben Perez och Alexander Szymanowski som samtliga är skadade. Extra tufft avbräck i Ruben Perez som varit riktigt bra på det defensiva mittfältet. Han har missat sju matcher denna säsong och fem av dessa har klivit över 2,5 mål.

Sevilla har varit väldigt ojämna den här säsongen då laget placerar sig på en sjätteplats i tabellen med fem pinnar upp till Real Madrid på sista CL-plats. Desto bättre har det gått i Copa del Rey där laget är framme i semifinal efter att ha slagit ut Atletico Madrid med sammanlagt 5-2 över två möten. Starkt att sätta dit fem bollar på ett defensivt starkt Atletico och jag tycker att den offensiva biten sett riktigt bra ut senaste tiden med nio mål på de fyra senaste tävlingsmatcherna. En av anledningarna till detta är att Montella gett både Sarabia och Correa en hel del speltid, vilket ger en helt annan fart än med Navas eller Nolito. Kikar vi defensivt så ser det dock inte lika bra ut och till dagens match finns det en del bekymmer. Corchia och Kjaer går skadade och inte heller Carole eller Pizarro kommer till spel. Det lär innebära att Navas fortsätter spela på högerbacken som han gjorde senast mot Getafe (1-1) och det känns inte direkt optimalt.

Talar för spelet:

  • Leganes är känt som ett defensivt starkt lag men de har inte imponerat i den biten senaste tiden. Elva insläppta mål på de sex senaste matcherna är inte bra.
  • Defensiven har inte fungerat men istället har Leganes fått fart på målskyttet med sju mål på de tre senaste tävlingsmatcherna.
  • Leganes på hemmaplan brukar innebära betydligt mer offensivt än när de spelar på bortaplan.
  • Sevilla har fått snurr på målskyttet och fem gjorda mål på cupmatcherna mot Atletico Madrid är verkligen imponerande.  
  • Det har dock inte sett lite stabilt ut defensivt och till dagens match saknar man ett par ordinarie försvarsspelare.

/[email protected]

  • Lättnavigerad sajt
  • Höga odds
  • Snabba utbetalningar

Kommentarer

Feedback