advert

Leganes - Real Sociedad

28 oktober 2016 at 22:45 - Fotboll, Spanien - Primera División
7 apr 2017 at 14:59 07/04


Den tionde omgången av La Liga ska spelas i helgen och som vanligt kickar vi igång det hela med en fredagsmatch. Vi beger oss mot den spanska huvudstaden för att bevittna Leganes - Sociedad som gör upp om tre poäng på Estadio Municipal de Butarque. Hemmalaget spelade förvisso 0-0 i hemmapremiären mot Atletico Madrid men efter detta har laget bjudit på vilda västern och målkalas och tre raka hemmamatcher. Jag tror det fortsätter här!

Leganes är nykomlingar i La Liga och precis som nykomlingar brukar göra så sprattlade även Leganes till i början av säsongen och plockade en del fina skalper. Seger i premiären borta mot Celta Vigo (1-0) och sedan en pinne hemma mot Atletico Madrid (0-0) var en start som få i klubben ens kunde drömma om. Noll insläppta mål på de två inledande matcherna var dock inget som imponerade på mig sett till matchbilderna, och det har visat sig i efterhand att det kanske enbart var tillfälligheter. Efter de två inledande matcherna har laget nämligen släppt in hela 17 mål på sju matcher, och extra illa är det just på hemmaplan där 10 av dessa 17 mål släppts in. Två raka förluster på kontot tror jag innebär ett offensivt hemmalag idag som gärna vill hoppa upp på vinnarspåret igen och Real Sociedad tror inte jag är något motstånd som Leganes har allt för stor respekt för. Vi såg ändå hur otroligt offensivt Leganes spelade mot både Barcelona (1-5), Valencia (1-2) och Sevilla (2-3), så vi kan nog räkna med samma upplägg här.

Hos hemmalaget har vi två avbräck inför dagens match då varken försvararen Adrian Marin eller anfallaren Mamadou Kone kommer till spel. Största avbräcket är utan tvekan ytterback Marin som sett riktigt bra ut inledningsvis på säsongen. Kone har fått en del förtroende så här långt men har inte stått för något mål framåt och känns inte som något större avbräck.

Real Sociedad har stått för en bra start på säsongen och parkerar just nu på en sjundeplats i tabellen med 13 inspelade poäng. Som vanligt när det kommer till La Real så plockar man poängen hemma på Anoeta, 10 av 13 poäng, och förlorar på resande fot. Förvisso blev det en seger i bortapremiären mot Osasuna (2-0) men sedan har det blivit tre raka förluster mot Villarreal (1-2), Eibar (0-2) och Athletic Bilbao (2-3). Defensivt är jag inte imponerad av Sociedad och när även Rulli ser mänsklig ut i buren så bådar det inte gott, framför allt inte mot bättre lag i serien. Men offensivt finns det kvalité och någon vi bör nämna är brassen Willian Jose som haft en lyckad start på säsongen med fyra mål hittills. Även Carlos Vela har hittat tillbaka till gammal fin form och när La Real får igång en spelare som Juanmi så ser det väldigt bra ut offensivt.

Hos gästerna stryker vi idag Litri, Zaldua, Bergara, Agirretxe och Granero. Eftersom Agirretxe och Granero saknats under hela säsongen så ser jag det bara som defensiva bekymmer på den listan.

Leganes har spelat otroligt offensivt på hemmaplan så här långt och med två raka förluster i ryggsäcken så tror jag inte på något annat upplägg idag. Mot ett bortasvagt Sociedad kan man säkert få in ett par bollar men samtidigt har jag svårt att se hemmalaget hålla nollan intakt idag. Över 2,5 mål känns därför som ett intressant spel och vi slänger in en medelinsats till oddset 2.15 hos Bethard.

/[email protected]
  • Lättnavigerad sajt
  • Höga odds
  • Snabba utbetalningar
Feedback