advert

Lega Pro Dubbel

4 februari 2017 at 17:30 - Lega Pro
7 apr 2017 at 15:25 (Uppdaterad 17 maj 2017 at 15:49) 07/04
Foggia är i riktigt bra form och man är väldigt hemmastarka. Förra helgen vann man med 5-1 mot ett bättre lag och det säger något kan jag tycka. Cremonese är också hemmastarka och spelar väldigt offensivt. Måste gå för seger här då man tappat poäng i två raka matcher, man möter ett av ligans formsvagaste lag.

Foggia - Messina (Lördag 4/2, 16:30)
Foggia är ett lag som spelar för att nå Serie B och gjort nu i flera säsonger men aldrig riktigt nått dit. Denna säsong ligger man ganska bra till på en tredjeplats i Lega Pro grupp C med 2 poäng upp till både serieledaren Matera och andraplacerade Lecce. Man är i riktigt bra form för tillfället och man öser även in mål. 5 segrar och 1 oavgjord på de 6 senaste matcherna och resultaten är 1-3, 3-1, 1-1, 3-0, 1-3, och nu senast 5-1. Och den senaste seger var alltså mot ett lag som ligger 6a i tabellen, det skiljde dock 8 poäng mellan lagen. Ner till Messina skiljer det hela 23 poäng och det ska bara vara klasskillnad här idag kan jag tycka. När man dessutom får tillbaka skyttekungen Sarno i laget till denna match så ser det ju riktigt bra ut.

Messina är som sagt ett klart sämre lag och inte alls rustade på samma sätt som Foggia är. På hemmaplan gör man det bra men på bortaplan är man ganska så odugliga där man är ett av de sämsta lagen i ligan. 8 raka utan seger på bortaplan varav 6 är förluster och 2 är oavgjord. Och senaste 4 matcherna har man förlorat med 3-0, 1-0, 2-0 och 3-1, där senaste bortaförlusten var mot Francavilla som Foggia fullständigt krossade senaste med 5-1. Till denna match har man mittbacken Maccarone och mittfältaren Foresta borta, båda i stort sett ordinarie så det är avbräck helt klart och då defensivt främst. Och ja bollen är ju rund och allt men det ska väldigt mycket till ifall man ska lyckas hålla emot ett högt motiverat Foggia på deras hemmaplan, kan tänka mig att det blir 3/4-1 eller liknande.

Cremonese - Carrarese (Söndag 5/2, 14:30)
Cremonese är ett av tre lag som satsat på att nå Serie B till nästa säsong. Man ligger just nu på en andraplats i ligan, 7 poäng efter Alessandria som leder Lega Pro grupp A. Men kanske har man chansen nu att knappa in då Alessandria torskat sina två första matcher nu på de tre senaste matcherna. Å andra sidan har man själva tappat poäng i de senaste två vilket känns väldigt onödigt. Tror dock man kommer tillbaka och bara vinner här. Man är hemmastarka med 8-1-2 och målskillnaden 25-14. Ett snitt på över 2 mål på hemmaplan och det är såklart bra. Man spelar ju en offensiv fotboll så inte så konstigt egentligen när man har skickliga spelare i laget. Mittfältaren Pesce är avstängd, men inget som bör störa offensiven så värst mycket. Annars vet jag inte mer i nuläget.

Man möter här ligans absolut formsvagaste lag i Carrarese som har 5 raka förluster och bara 1 seger på de 10 senaste. bara ur den aspekten ser det väldigt tufft ut för Carrarese att få med sig något härifrån. Förlusten senast var ju en bedrövlig match där man mötte dåvarande jumbon Prato och torskade med hela 3-0 på bortaplan och ska vi då leka med siffror så tror jag Cremonese hade vunnit den matchen med 5/6-0 kanske. Det är stor klasskillnad mellan Cremonese och Carrarese uppenbarligen, 24 poäng för att vara exakt och +20 mot -11 i målskillnad också. Står inget om någon uttagen trupp ännu, men skulle man ha något avbräck utöver det jag skrivit så är det bara ännu mera minus för stackars Carrarese.Summa summarum så är det två hemmastarka och offensiva lag jag lägger mina pengar på i denna dubbel. Dessutom stor klasskillnad mellan lagen i båda matcherna. Foggia över 1.5 mål (1.55) och Cremonese över 1.5 mål (1.58) i en dubbel hos Folkeautomaten är något jag spelar på, vi får oddset 2.46 sammanlagt vilket är alldeles för högt. Trycker in en tung insats på detta!
  • Massivt spelutbud
  • Tilltalande design
  • Bra odds

Kommentarer

Feedback