advert

Lazio - Genoa

18 januari 2017 at 22:00 - Fotboll, Italien - Coppa Italia
7 apr 2017 at 15:24 (Uppdaterad 17 maj 2017 at 15:49) 07/04
Lazio väntas rotera en hel del och flera nyckelspelare börjar på bänken. Man har dessutom en viktig match i helgen mot Juventus. Genoa må ha en dålig formrad just nu men det speglar inte spelet ute på planen direkt, viss rotation lär det bli men man bör ha bra chans att ta detta till en förlängning om man inte vinner under full tid.

Det blev seger för Lazio i helgen hemma mot Atalanta, 2-1 skrevs siffrorna till. En match som svängde en del men där Lazio var det bättre laget. Man är starka på hemmaplan det råder det inga tvivel om. Nu väntar en cupmatch innan det bär av till Turin och match borta mot Juventus i helgen. Och det påverkar nog laguttagningen en del här för vad jag läst på olika sidor så kommer man bänka flera nyckelspelare här och rotera rätt friskt.Framförallt så väntas spelare som Marchetti, De Vrij, Radu, Biglia, Parolo, Lulic, Felipe Anderson och Immobile börja på bänken, sen är Keita Balde och spelar Afrikanska mästerskapen. Det är 9 ordinarie spelare vilket man inte skojar bort alls. Så tycker ju oddsen därför sitter väldigt konstigt här och att Lazio är lite väl stora favoriter här. trots allt en cupmatch som ska avgöras här och nu.

Och så kollar vi till Genoa som förlorade med hela 4-1 borta mot Cagliari i helgen. Men det ska dock sägas att man var det bättre laget och gjorde även 0-1, men när Cagliari sedan fick in ett turligt kvitteringsmål och bara någon minut efter fick in ännu ett turligt mål ja då förändrades matchen helt såklart och man tappade matchen. Men Genoa visade även i bortamatchen innan dess mot Torino att man kan spela bra fotboll, även där var man bättre fram till Torino kontrade in en balja som förändrade hela matchen. Tycker således att Genoa haft för mycket marginaler emot sig senaste tiden vilket talar för dom inför denna match kan jag tycka. Till slut får man marginalerna med sig vilket absolut kan hända här mot ett reservbetonat(?) Lazio. Och Genoa själva verkar inte rotera så friskt som Lazio gör. Dels för att man inte alls har samma bredd i laget och dels för att tränare Juric verkar prioritera cupen lite mer än t ex tränare Inzaghi i Lazio gör.

Historien visar också på att Lazio brukar ha de svårt mot just Genoa. På dom 11 senaste matcherna har Genoa vunnit 8, Lazio har vunnit 2 och en match har slutat oavgjort. Tycker alltså att Genoa borde ha bra chans att ta detta minst till en förlängning med tanke på rådande förutsättningar. Man är bättre än vad resultatraden visar senaste tiden och tycker marknaden har Lazio som lite för stor favorit här. Så jag plockar Genoa +0.75 till ett odds på 2.01 hos Folkeautomaten. Insatsen hamnar strax under medel.
  • Massivt spelutbud
  • Tilltalande design
  • Bra odds

Kommentarer

Feedback