advert

Kumla - Forshaga

1 november 2016 at 22:38 - Hockeyettan
7 apr 2017 at 15:00 (Uppdaterad 13 sep 2017 at 10:09) 07/04


Kumla lär vara revanschsugna från förra matchen och det laget som ska få sota för det är värmländska Forshaga. I mitt tycke är man rätta favoriter, men värmlänningarna är inget dåligt lag och kan mycket väl ställa till det för Kumla.

Kumla hade jag på känn att man skulle vara med uppe i toppen och slåss, vilket man också är. Trots att man jämfört med förra året har en lite sämre trupp. Förra säsongen var väl en säsong som dock var ett steg framåt för Kumla. Man har länge varit ett lag som fått kriga på undre halvan, men förra säsongen tog man sig ända allettan och det får ändå ses som ett steg i rätt riktning, även om man dock kom sist i den serien. Det stora tappet hette ju såklart Viktor Lennartsson som skrev på för Tranås och han är svår att ersätta. Den som skulle få ta hans roll lite var ju hemvändande Philip Larsson från Mariestad, men han har verkligen inte kommit upp i sin normala kapacitet ännu. En bra spelare, men inte lika bra som Lennartsson. Efter lite drygt halva serien så ligger man på en tredje plats, men det skiljer enbart sex poäng ner till plats åtta så det är en jämn serie där alla slår alla. Kumla vinner mycket på sin defensiva styrka, eller ja, mer sitt starka målvaktsspel från Tim Harrysson. Självklart är målvakten kanske en av de viktigaste delarna i ett lagbygge, men mycket mer än så är inte Kumla. Man är ett normalbra lag om man tittar truppmässigt och tror ingen blir speciellt förvånad om Forshaga skulle skrälla här. Två raka förluster för Kumla och senast nollade mot Köping.

Forshaga är seriens stora överraskning hittills enligt mig. Jag trodde att man skulle få kämpa om ett nytt kontrakt med tanke på att man faktiskt tappat en hel del viktiga kuggar, men man har gjort det otroligt bra nu ändå. Ett par nyförvärv och många som kämpar för varandra och framförallt spelar som ett lag gör att de nu faktiskt är uppe och nosar på en allettanplats. Det som varit problemet hittills har väl varit spelet på bortaplan där man faktiskt bara skrapat ihop tre poäng medans man på hemmaplan har 16 av 21 möjliga, vilket också gör dem till seriens bästa hemmalag. Dock ska man väl inte heller dra för många växlar av den dåliga bortastatstiken då matcherna mot Arboga (8-2) och Mariestad (6-11) rann iväg lite för mycket. Arboga var första matchen för många på den här nivån samt att Arboga är erkänt jobbiga att möta där. Mariestad är det näst bästa laget i den här serien. Mot Kumla tycker jag ändå att Forshaga har en rimlig chans att vinna, framförallt om man tar hänsyn till oddset. Kumla är inte överdrivet bra framåt och Forshaga har en solid defensiv med en av seriens absolut bästa målvakt i Jonas Westerlund som sista utpost. Har dessutom för mig att man körde över Kumla förra säsongen när de var på resande fot. Åretsförsta match slutade do0ck med seger för Kumla. Däremot talar ändå formkurvan för Forshaga här.

Kumla är självklart rätta favoriter, men Forshaga kan absolut störa och därför kommer jag också testa lilla insatsen på det. Mitt spel bli alltså Forshaga ML till oddset 3.55 hos Unibet. Insatsen stannar den här gånger på 4 units.

Lycka till!

/Heden
  • 200% upp till 2000 SEK i välkomstbonus!
  • Svensk gigant inom betting
  • Bättre odds än de flesta
Feedback