Reklam

Kristianstad - Västerås: 1

16 mars 2018 at 19:00 - Hockey, Sverige - Division 1
16 mar 2018 at 17:05 (Uppdaterad 17 mar 2018 at 09:26) 16/03
49
0

Playoff mot Hockeyallsvenskan

Chans (1-X-2): 52-21-27%
Spelvärde: 104,00%
Lägsta spelbara odds: 1,92
Units: 5/10
Hit/Miss: 2-1
ComeOn Spela nu hos ComeOn
Ikväll är det dags för match två i den sista playoffomgången inför kvalserien till hockeyallsvenskan. De två megafavoriterna inför säsongen gör upp redan här och för Kristianstad är det idag vinna eller försvinna.

Kristianstad förlorade den första matchen mot Västerås i onsdags med 2-0. En match som var tight och försiktig med väldigt få målchanser. Skotten slutade 12-19 till Kristianstad fördel så det är väl ungefär hur det såg ut och det visar väl lite hur mycket respekt lagen har för varandra. Kristianstad har blivit bättre och bättre ju längre säsongen gått. Det tycker jag man visade ganska klart under allettan. Att man sedan lyckades bränna chansen att vinna serien i sista matchen mot Hudiksvall lägger jag ingen större kraft på. Idag är det vinna eller försvinna och det känns som upplagt för att det ska bli en riktig rysare med en avgörande match imorgon eftermiddag. Västerås gjorde en stark grundserie där man avslutade med flaggan högt. Man visade i allettan att man dock skulle få lite större problem när väl motståndet blev lite bättre, vilket såklart är förståeligt. Man vinner mycket på sin tighta defensiv och sitt målvaktsspel som varit otroligt bra av Dahlbom den här säsongen. Idag kommer det krävas ytterligare en toppinsats defensivt för att lyckas, men magkänslan säger att Kristianstad är för bra för att släppa detta i två raka matcher. Hoppas bara de löser det under ordinarie tid.

Talar för spelet

  • Kristianstad kommer att vara desperata. Det är klart Västerås vill vinna en sån här match, men jag lovar att hemmalaget är det lag som kommer vara lite hetare. Västerås kan förlora idag, men ändå ha en chans kvar. Kristianstad har bara en chans på sig.
  • KIK har en grym offensiv på pappret. Man har fyra femmor som skulle gå in som förstakedja hos väldigt många lag och det tyder på en enorm bredd. Även fast kanske inte målformen varit på topp så har man i grunden ett offensivt skickligare lag än VIK.
  • I den senaste matchen var det tight, men Kristianstad var det lag som kändes mest spelförande. Idag kommer man förmodligen få lite mer ytor med tanke på att man är på hemmaplan och kommer också förmodligen försöka skicka in lite fler puckar emot mål med tanke på hur bra Västerås höll dem på utsidan senast.

Talar emot spelet

  • VIKs defensiv tillsammans med Marcus Dahlbom. Den har varit otroligt stabil under hela säsongen och Dahlbom har varit hockeyettans bästa målvakt. Såklart lättare att spela i ett grymt försvarslag, men siffrorna visar såklart på stabilitet.
  • Kristianstad hade ovanligt stora problem med Tranås och formen offensivt kanske inte varit på topp den senaste tiden. Det gäller att man börjar göra lite ”grisjobb” för att få in puckarna.

Jag går mycket på magkänsla här. Västerås har allt som oftast gjort sina ”plattmatcher” på resande fot och idag blir det förmodligen den tuffaste matchen på hela säsongen. KIK är starka hemma och ordnar en tredje och avgörande imorgon. Raka ettan testas till dubbla degen hos ComeOn.

Lycka till!

/Heden

  • 500% upp till 500 SEK i välkomstbonus!
  • Bra utbud
  • Snabba utbetalningar
Feedback