advert

Kristianstad - Troja

17 oktober 2016 at 12:20 - Hockeyettan
7 apr 2017 at 14:59 (Uppdaterad 13 sep 2017 at 10:09) 07/04

VECKANS MATCH

Det är dags för hockeyettans hittills kanske mest uppsnackade match. Kristianstad är det enda laget som ännu inte tappat några poäng och idag får man besök av Troja som är deras främsta utmanare till seriesegern Matchen kommer också att direktsändas gratis via webben.

Kristianstad är det enda laget hittills som har full pott i hockeyettan och dessutom med en finfin målskillnad på hela 28-8. Däremot ska man också komma ihåg att topp två i den här serien som är just KIK och Troja är helt överlägsna de andra lagen så motståndet Kristianstad stött på hittills är matcher de verkligen ska vinna. Den största utmaningen man haft hittills är Tranås på hemmaplan och där vann man med 4-1. Tittar man på truppen Kristianstad har så är det kanske den bästa och stabilaste truppen man haft på många år. Man har fått in en stabil målvakt i Joel Gistedt och med tanke på att det kanske är på det defensiva samt målvaktsspelet man brustit på senaste säsongerna så är det väldigt bra för dem att få in en så pass rutinerad målvakt. Man har även fått in Mats Lusth i tränarrollen vilket verkar ha fått fart på laget ytterligare mot tidigare år. Sammanfattar man det hela så är Kristianstad ett av få lag i hela hockeyettan som kan ta klivet upp den här säsongen, även om jag själv personligen inte tror på lagbygget mer än till en kvalserie i vår. Ikväll är man på hemmaplan mot ett av ettans bästa lag och är rätta favoriter, men till ett så lågt odds? Verkligen inte.

Troja är mitt val av seriesegrare den här säsongen, men ska man uppfylla det så är nog en seger ikväll ett måste med tanke på att man ligger fyra poäng bakom ledande Kristianstad. En vinst ser jag dock som mycket möjlig. Troja är på pappret ett bättre lag än Kristianstad och har också enligt mig störst sportslig chans av alla lag i hockeyettan att ta sig upp till hockeyallsvenskan igen. Man har allt som behövs ifrån två bra målvakter till en riktigt bra forwardsuppsättning. Dessutom har man kvar mång med hjärta i klubben och som dessutom har en massa rutin från såna här sammanhang sedan tidigare. Ikväll kommer man få sin tuffaste utmaning för säsongen när man åker till Kristianstad, men det kommer också bli väldigt jämnt och förmodligen också ett försiktigt spel där båda lagen kommer vara lite halvrädda för att förlora. Jag tycker oddsen är lite väl höga på Troja denna afton att det inte går att undvika. Kryssrisken är däremot väldigt stor, men dubbelchansen på Troja ger dock väldigt bra betalt den också.

Match kommer att sändas live på https://hockeyettan.tv/ och kommer att kommenteras av bland annat Niklas Holmgren. Mitt spel för kvällens match blir Troja X2 till oddset 1.76 hos Unibet. Insatsen landar på 6 units.

Lycka till!

/Heden
  • 200% upp till 2000 SEK i välkomstbonus!
  • Svensk gigant inom betting
  • Bättre odds än de flesta
Feedback