Reklam

Kristianstad - Kallinge: 1

29 december 2017 at 19:00 - Hockey, Sverige - Division 1
28 dec 2017 at 13:40 (Uppdaterad 29 dec 2017 at 21:49) 28/12
72
0

Allettan Södra

Chans (1-X-2): 57-20-23%
Spelvärde: 111,15%
Lägsta spelbara odds: 1,75
Units: 6/10
Hit/Miss: 0-3
Unibet Spela nu hos Unibet
Premiäromgången av allettan gick nästan som förväntat. De lagen som kändes bra från början vann också och med tanke på att vi i omgång två har exakt samma omgång förutom att det skiftas till hemma- respektive bortaplan så borde samma lag återigen ha en bra chans. Ettan och tvåan från söder gjorde upp i den första matchen där Kristianstad spände musklerna och vände i sista. Nu har man också fördel av hemmaplan.

Kristianstad kom tvåa i grundserien efter just Kallinge, men som vi var inne på senast så känns det som att Kristianstad ändå är det bättre laget och det lag som kommer vara mest framgångsrikt nu under våren. Kallinge tog ledningen med både 1-0 och 2-1, men KIK trummade på och vände matchen i sista perioden och vann med 2-3. På något sätt känns det som att tyngden och bredden hos KIK avgjorde. Kallinge är såklart ett jättebra lag, men man orkade helt enkelt inte, trots att man normalt sett är otroligt starka på hemmaplan. Nu, två dagar senare så är det dags för Kristianstad första hemmamatch och med tanke på att man vann på bortaplan så borde inte en seger på hemmaplan vara för mycket begärt. Man kan vid en vinst idag sätta rejäla käppar i hjulet för grundseriens bästa lag och det tror jag man att man vill göra. Kallinge vill såklart lika mycket ha revansch, men jag tror inte det räcker. Kristianstad hade problem under grundserien med skador och de skyller mycket på det varför de inte presterat på topp. Det kan mycket väl vara så, eller jag är ganska säker på att det är så. Man har fortfarande några enstaka borta, men lånen från Troja och Simon Stark från Halmstad fyller dem luckorna hur lätt som helst. Det var just lånen från Troja som avgjorde matchen senast.

Talar för spelet

  • Kristianstad vann borta mot seriens starkaste hemmalag. Bara det säger en del och man bör ha minst lika bra chans igen, om inte än bättre. Sämre odds såklart, men man bör lösa det.
  • Rutin. Kristianstad har massor av spelare som har rutin av såna här matcher. Kallinge har också ett gäng med bra spelare, men jag tycker inte att de är betydligt yngre på pappret och har nu all press på sig.
  • Jämför lagen och det finns inte många som säger att Kallinge är ett bättre hockeylag. Kristianstad har fyra riktigt bra femmor och lånen har stärkt dem ytterligare som lag. Som jag skrev i förra speltipset så tänker de ”ordinarie” spelarna till lite extra när det kommer nya spelare utifrån. De måste kämpa för att behålla sin plats.
  • Spetsen med Skinnars och Hansson. Dessa utgör en del av Kristianstads förstafemma och det spelar nog ingen roll vem man sätter bredvid, de är lika bra för det.

Talar emot spelet

  • Kristianstads inställning är det enda som kan stoppa dem från att vinna ytterligare en match. Kallinge kommer vara otroligt hungriga på en seger och det gäller att KIK inte åker ut på en skridsko och tror man är världsbäst, något som man tyvärr haft en tendens att göra under ett par matcher den här säsongen.

För mig är det inget snack om vilket lag som är bäst. Trots att man bara vann sex av elva matcher under ordinarie tid på hemmaplan så är man otroligt starka där. Många bortslarvade poäng och det har man inte råd med längre. Kristianstad fortsätter att vinna.

Lycka till!

/Heden

  • 200% upp till 2000 SEK i välkomstbonus!
  • Svensk gigant inom betting
  • Bättre odds än de flesta
Feedback