advert

Kristianstad - Kallinge

22 oktober 2016 at 02:58 - Hockeyettan
7 apr 2017 at 14:59 (Uppdaterad 13 sep 2017 at 10:09) 07/04
1
0


Kristianstad är serieledare efter åtta spelade omgångar och tar idag emot Kallinge. Ser man efter tabellen så känns det som en lätt match för hemmalaget, men känslan säger att det blir lite tuffare än vad de flesta verkar tro.

Kristianstad är bra och har förmodligen sin bästa trupp på många år. Lägg där till tränaren Mats Lusth som hittills verkar fått ut ganska mycket av sitt nya lag. Man leder serien efter åtta spelade matcher där matchen senast hemma mot Troja var det första poängtappet den här säsongen. En match som det dock också syntes vilket lag som i grund och botten är det bästa. Troja visade precis varför man enligt mig är det lag som har störst chans att ta sig tillbaka till hockeyallsvenskan den här säsongen. Man var ett nummer större än Kristianstad trots bortaplan och en smart genomförd match bäddade också för tre tillslut ganska lätta poäng. Idag har dock KIK ett lättare motstånd på pappret, men hur tacklar de första förlusten? Det var trots allt den första för den här säsongen. Går man efter bolagens tro så ska Kristianstad vara jättefavoriter här och det kan jag till viss del hålla med om. Man är bra och är rätta favoriter, men det känns däremot som att man blivit nertryckta några punkter för mycket här. Man möter ändå ett ganska stabilt lag som är under utveckling och kommer bli bättre och bättre för varje match som går. Rätta favoriter, men spelbart är det inte på något vis.

Kallinge har jag snackat om en hel del den här säsongen och min tanke från första början var att de kommer få en jobbigare serie än vad man hade förra säsongen, men det är också ett lag som kommer bli mycket bättre med tiden. Man hade en drös med nya spelare inför den här säsongen och det är givet att det tar ett tag att hitta kemin mellan spelarna. Enligt tränaren själv så känner han att det blir bättre för varje match som går och det verkar också spegla av sig på resultaten till viss del. Idag står man alltså inför en av de tuffaste utmaningarna på hela säsongen när man åker till Kristianstad, men tror också det kan passa Krifs spel ganska bra. Känslan är väl att man kommer vara ganska avvaktande under stora delar av matchen och man kommer hugga så fort man får minsta läge, vilket såklart kommer resultera i en hel del fina spelvändningar. Krif har ett starkt försvar och jag tror den här matchen kommer bli otroligt tuff och förmodligen också ganska målsnål. Då tycker jag ett kryss ligger ganska nära till hands och därmed känns dubbelchansen på Kallinge väldigt fin. På pappret är Kristianstad ett bättre lag, men inte så mycket bättre att man i en match ska ha så lågt odds som man har för tillfället. Krif kan definitivt störa här.

Som sagt, KIK är rätta favoriter, men oddset på dubbelchansen tilltalar mig. Mitt spel denna lördag blir Kallinge X2 till oddset 3.20 hos Unibet. Insatsen stannar på lite under medel.

Lycka tilll!

/Heden
  • 200% upp till 2000 SEK i välkomstbonus!
  • Svensk gigant inom betting
  • Bättre odds än de flesta
Feedback