advert

Köping - Grums: 2

14 januari 2018 at 16:00 - Hockey, Sverige - Division 1
12 jan 2018 at 15:35 (Uppdaterad 14 jan 2018 at 19:00) 12/01
113
0

Hockeyettan Västra Vår

Chans (1-2): 55-45%
Spelvärde: 126,00%
Lägsta spelbara odds: 2,22
Units: 6/10
Hit/Miss: 2-1
NordicBet Spela nu hos NordicBet
Hockeyettan rullar vidare under helgen med massvis av matcher. Den västra fortsättningsserien har börjat som väntat och det är att det kommer bli ett geting bo, speciellt om Grums lyckas ta en seger borta mot Köping på söndagen. Det är just den matchen vi ska titta närmare på där jag återigen tycker att bortalaget har ett spelbart odds.

Köping kom på plats sex i grundserien och fick med sig flest poäng in till vårserien och leder också serien efter tre spelade omgång. Bakom dem har vi just Grums med tre poäng färre. Köping öppnade med att slå Kumla hemma med 4-2, förlorade sedan 0-3 mot Enköping och senast tillbaka på vinnarspåret igen när man besegrade Surahammar borta med 1-3. Jag har sagt från början att den här serien kommer bli väldigt jämn då alla lag verkligen har kapacitet att slå alla förutom Surahammar som förmodligen kan rikta in sig på negativt kval redan nu. Köping är bra utan tvekan, men fick se sig besegrade av ett tight spelande Enköping med 0-3 och då bör Grums även dem ha en mycket bra chans att ta med sig flest poäng härifrån. Grums började svagt mot Arboga senast, men hade bra utdelning i första perioden. Efter det hade dem bra koll på Arboga. Grums slog Enköping hemma och Arboga senast, men innan det så lyckades man slarva bort alla poäng borta mot Sura trots att man var bättre matchen igenom. Nu är det dags att skärpa till bortaspelet och i en så pass viktig match som emot Köping ska det inte vara några problem. Trots att Köping vunnit båda matcherna inbördes den här säsongen så tycker jag lagen på pappret är jämbördiga och då känns dessa odds klart skeva.

Talar för spelet

  • Grums har haft mycket stolpe ut under säsongen. Man har fört många matcher, men varit väldigt ineffektiva och det är såklart inget positivt, men någongång får det räcka. Proppen ur senast och fömodligen lite bättre näsa för målet nu. Köping och Grums är de två starkaste i den här serien med knapp marginal.
  • Två vinster för Köping inbördes, men små marginaler har avgjort. Uddamålsseger för Köping på hemmaplan och 1-5 i Grums till Köping. Den sistnämnda matchen var dock hemmalaget helt överlägsna i och enligt rapporter så hade man en sådan dag där ingenting gick in framåt och allting gick in bakåt.
  • Jag tror Grumsspelarna bör ha en grym revanschlust och kommer sälja sig dyrt här. Köping är inget lag de gillar och att ha förlorat två matcher mot dem på ett så snöpligt sätt lär göra dem ännu med revanschsugna. De kommer sälja sig otroligt dyrt här.

Talar emot spelet

  • Köping har ett riktigt bra försvarsspel som man kan falla tillbaka på och är svåra att få hål på. Dessutom kryddat med två bra målvakter. Köping har sin styrka defensivt.
  • Grums ineffektivitet. Visst, man fick det att lossna senast tack vare ett par powerplay, men i grunden har dem varit väldigt ineffektiva under hela säsongen och det är såklart ett orosmoment. Spelmässigt är jag säker på att dem håller minst lika bra klass, men det gäller att ta vara på lägena också.

Jag tror på en tight match där det kommer vara jämnt ända in i kaklet. Oddset är bra på Grums och jag hade nog valt raka spelet om jag inte trott att det kan bli så tight och målsnålt som jag tror. Grums inklusive övertid/straffar hos Nordicbet till generösa 2.80 känns dock väldigt spelvärt och jag skulle aldrig i livet röra det låga raka odds som finns på Köping.

Lycka till!

/Heden

  • Spel ner till div 5
  • Bra kampanjer
  • Bäst odds på svensk sport
Feedback