advert

Köln - Hamburg

30 oktober 2016 at 18:30 - Fotboll, Tyskland - 1. Bundesliga
7 apr 2017 at 14:59 (Uppdaterad 17 maj 2017 at 14:57) 07/04


Det spelas två matcher i Bundesliga denna söndag, vi ska fokusera på den som spelas på RheinEnergieStadion. Där tar hemmalaget Köln emot Hamburg. Gästerna har flera avbräck i defensiven.

I senaste match kom den första förlusten för Köln när Hertha Berlin (2-1) vann över dem. Man gjorde dock en bra match och en poäng borde man ha fått med sig hem, Modeste gjorde självklart mål och han leder just nu skytteligan på 8 mål. Han har alltså gjort mer än hälften av Kölns mål hittills och han har även gjort mål i 3 raka matcher nu. Självklart har man flera spelare som bidrar i offensiven som t.ex. Osako, Risse, Zoller och Bittencourt. Tyvärr är Bittencourt skadad och kommer inte kunna spela i dagens match.

Men Kölns starkaste del är trots allt defensiven, man har bara släppt in 6 mål på 8 spelade ligamatcher. Man har en stark backlinje med b.la. tyska landslagsmannen Hector och den albanske landslagsmannen Mavraj. På mittfältet har man även den defensiva spelaren Lehmann som ofta städar undan bollarna innan det blir farlig. Sedan har man en mycket skicklig målvakten vid namn Horn som har startat den här säsongen riktigt bra.

Hamburg är hittills säsongens största besvikelse, på 8 matcher är man fortfarande utan seger. Man parkerar på sista platsen i ligan på 2 inspelade poäng. Poäng har kommit mot en nästa lika uselt Ingolstadt (1-1) och mot Mönchengladbach (0-0) men i den matchen hade man otroligt mycket tur eftersom Mönchengladbach missade två straffar och hade hela matchen. Hamburg har faktiskt inte gjort mål på 6 raka ligamatcher nu. Man har bara mäktat med 2 mål på 8 ligamatcher dessutom. Som dem flesta Bundesligalag så spelade man DFB-Pokal i veckan och där lyckades man faktiskt göra 4 mål mot Hallescher (4-0) men sedan spelar Hallescher även i 3:e divisionen i Tyskland.

Till dagens match har man även avbräck defensivt. Backarna Cleber, Spahic och Diekmeier är borta på grund av skador och avstängningar. Sedan är det osäkert för Ekdal och backen Djourou. Man kan alltså ha 3 mittbackar borta till den här matchen. Givetvis positivt om Djourou kan spela men det saknas en vettig ersättare bredvid han i mittlåset.

Utmärkt läge för Köln att kliva på segertåget igen. Ett Hamburg som är totalt iskalla framåt kommer få det svårt mot Bundesligas bästa försvar plus att man har avbräck defensivt gör det inte heller lättare att försvar sig. Jag kommer testa högre insats på Köln -1 och det gör jag hos Bethard.
  • Lättnavigerad sajt
  • Höga odds
  • Snabba utbetalningar
Feedback