Reklam

Karlskrona HK - Frölunda HC: 2

Matchcenter
8 mars 2018 at 19:00 - Hockey, Sverige - SHL
7 mar 2018 at 09:22 (Uppdaterad 9 mar 2018 at 11:20) 07/03
149
0
Chans (1-X-2): 20-15-65%
Spelvärde: 123,50%
Lägsta spelbara odds: 1,54
Units: 10/10
Hit/Miss: 3-5
Interwetten Spela nu hos Interwetten
Klara kvallalaget Karlskrona möter Frölunda i vad som kan vara lagets sista match på hemmaplan i grundserien av SHL.
Ett hemmalag som inte har något att spela för medan gästerna visar storform och häng på topp två. Maxspel är ett faktum!

Loppet är nu kört efter femtio omgångar för Karlskrona. Det tog såpass länge ändå innan laget blev kvalklara. Nu är enda chansen att inte bli sist att ta full pott i återstående två omgångarna och att målskillnaden ökar markant medan Mora inte tar något poäng alls. Ja som det låter är det osannolikt att detta sker. Särskilt när tabelltrean Frölunda gästar som kommer med bra spel och klara segrar i bagaget. 

Vad talar för:

► Motivation. Karlskrona förlorade klart igen i förra omgången när Örebro vann med 5-0. Nu är laget avsågat och kvalklara. Frölunda är åt andra hållet. Trea i tabellen, två poäng bakom tvåan Djurgården och bara fyra poäng före Färjestad som är fyra. 
Tre poäng är ett måste och få ta del av hemmaplansfördelen ända fram till minst en semifinal.
► Starkt bortalag. Frölunda har tagit poäng i sjutton av tjugofem bortamatcher, varav femton vinster. Totalt fyrtiofyra poäng och göteborgarna är seriens tredje starkaste bortalag.
► Seriens sämsta hemmalag. Karlskrona har radat upp förluster på löpande band och har nu fem raka hemmaförluster. Under säsongen har laget bara vunnit nio av tjugofem hemmamatcher och blott tagit tjugoåtta poäng. Det gör Karlskrona till seriens klart sämsta hemmalag och är en stark bidragande faktor till att kvalspel stundar.
► Inbördes möten. Sedan Karlskrona tog steget upp till SHL har lagen möts elva gånger. Håll i er nu, Frölunda har vunnit tio av dessa elva matcher. Samtliga vinster är efter fulltid och säsongens tre möten har resulterat i 7-1 (bortaplan) 4-1 och 3-0 (hemmaplan)
► Special teams. Frölunda är seriens tredje bästa powerplay-lag med över 25% i utdelning. Det passar ypperligt mot Karlskrona som är seriens elfte bästa boxplay lag med ett penelty kill på 79%.

Vad talar emot:

► Underskattning och nonchalans. Frölunda spelarna vet att Karlskrona mer eller mindre inte har något att spela för och det kan tendera i slarv och med inställning att det bara är att ställa ut skridskorna. 
Karlskrona har ingen press eller något att förlora. Laget är klart för kval, ingen förväntar sig att Karlskrona visar upp något mer krig innan kvalspel. Hemmalaget har därav allt att vinna om inställningen finns. 
► Trender är till för att brytas. Frölunda har fem raka vinster över Karlskrona och Karlskrona har fem raka hemmaförluster. 

Frölunda som länge såg ut som en besvikelse i säsongens upplaga har under 2018 hittat spelet ordentligt och går för andra platsen i tabellen. 
Jag förväntar mig att hemmaspelarna håller igen och inte vill riskera att skada sig innan det stundande kvalspelet kommer. Ett kval som troligen är ett kval för föreningens överlevnad.

  • 100% upp till 5000 kr i välkomstbonus!
  • Höga odds
  • Smidig hemsida

Kommentarer

Feedback