Reklam

Kanada U20 - Finland U20: (AH: +1,5) 2

Matchcenter
26 december 2017 at 22:00 - Hockey, World Championship U20
23 dec 2017 at 01:27 (Uppdaterad 27 dec 2017 at 11:24) 23/12
74
0

Chance (1-X-2) including handicap: 43-0-57%
Spelvärde: 106,59%
Lägsta spelbara odds: 1,75
Units: 6/10
Hit/Miss: 4-2
10Bet Spela nu hos 10Bet
På annandag jul, lagom tills vi är så stinn i magen efter all julmat och sötsaker, börjar i mina ögon årets höjdare inom hockeyn. Visst smäller OS högt, och VM och Stanley Cup också, men U20VM är alltid något extra, som liksom livar upp jul- och nyårshelgerna till en nivå till. Att följa dessa talanger och NHL-prospects till total eufori, är oerhört spännande oavsett om man är hockeyintresserad eller inte.

I första matchen möts en av de stora förhandsfavoriterna, som de alltid är, Kanada och Finland. Finland som floppade rejält i fjolårets U20VM har lite att bevisa här med tanke på att man åter kommer med en riktigt bra kull.

Eftersom Kanada och USA i stort sett alltid är lagen att slå, i år spelas Mästerskapet i Buffalo, USA, vilket gör hemmalaget till än mer favoriter, plus att USA är regerande mästare dessutom, så kommer de här lagen vara betrodda i alla matcher. Det gör också att oddsen oftast saknar värde på Kanada respektive USA.

Då matcherna mellan de här lagen, inklusive alla topplagen, brukar vara mycket målmässigt jämna så är Finland +1,5 till 1,87 klart bra hos 10Bet, och det kan ju komma att stiga till matchdagen.

Vad talar för Finland?

  • Premiär som det är så kommer det in lite mer nerver och allt är inte helt samspelt mellan lagdelarna heller. Det blir därför ett ypperligt tillfälle för Finland att streta emot bra redan i match ett, då de vet att Kanada kommer vara stora favoriter med ständig press på sina axlar. Det ska Finland utnyttja.
  • Målvaktsspelet, som vanligt i dessa turneringar är det A och O, men i Finland har vi Lassi Lehtinen och stora Ukko-Pekka Luukkonen som båda fanns med i U18VM ifjol. Kanada har Carter Hart bl.a som stod 4 matcher i U20VM redan i fjol. Knapp uppsida Finland.
  • Resultaten mellan lagen är jämna, i årets turneringar (lägger såklart större fokus där) så har vi med Kanadas siffror först 6-5 2 aug. eft ÖT. Där spelade Finland även mot USA förlust 3-4. Jämna matcher, allt talar för det igen.
  • Finland kommer med 9 st återvändare som alla deltog i fjolårets U20VM, lägg till att de allra flesta av dem, också fanns med i U18VM där FInland förlorade finalen mot USA. 2016 vann ju som bekant Finland VM-guldet på hemmaplan å sin sida. Kanada har 8 återvändare. Finland har också 9 spelare med från U18 finalen i fjol. Rutin finns alltså trots denna unga ålder.

Spelare att hålla ett extra öga på i Kanada, Taylor Raddysh, Sam Steel, Michael McLeod och Jordan Kyrou offensivt. Adam Footes son, Cal Foote och Victor Mete defensivt.

Finland har vassa forwards i Eeli Tolvanen, poängkung i Jokerit, KHL, Janne Kuokkanen, Aapeli Räsänen för att nämna några, och stora backen Eemeli Räsänen och Juuso Välimäki i försvaret. 

Vad talar emot?

  • Styrkan hos Kanada och USA är vinnarmentaliteten, att då det väl gäller medaljer, då ska de mycket till för att man ska vika ner sig. Även om det är match 1 i turneringen kanske Kanada vill sätta sig i respekt, och det är ju viktigt med en bra tabellplacering som vi vet från grundomgången.
  • Kanada är och ska vara favoriter, de kommer vara mycket svårslagna i samtliga matcher, men mina rapporter säger att är det något lag som ska utmana de här favoriterna, så är det ett underskattat Finland.

Odds:

Allt mellan 1,43-1,55 på Kanada på 1X2, anses vara lite väl lågt då det är premiär och gruppspel, då det dessutom inte ska skilja så mycket som oddsen indikerar. 1,63-1,68 kanske rimligt, men ej spelbart. Att däremot få över 5,00 på Finland är intressant, som flera bolag erbjuder. Risken dock att Kanada drar längsta strået ändå, men då gör man det knappt, med uddamålet, och då sitter vi på +1,5 Finland!!

Håll givetvis koll på träningsmatcherna innan det drar igång.

Kanada-Tjeckien 9-0

Finland-Schweiz 4-2

Kanada-Schweiz pågår

Finland-Tjeckien pågår

 

  • Höga limiteringsgränser
  • Ute med odds tidigt
  • Bra sportprodukt

Kommentarer

Feedback