Reklam

KalPa - Karlskrona HK: (AH: -1,5) 1

Matchcenter
22 augusti 2018 at 17:30 - Hockey, Club Friendlies
22 aug 2018 at 12:01 (Uppdaterad 22 aug 2018 at 19:52) 22/08
69
0
Chance (1-X-2) including handicap: 50-0-50%
Spelvärde: 108,00%
Lägsta spelbara odds: 2,00
Units: 5/10
Hit/Miss: 1-3
NordicBet Spela nu hos NordicBet
Karlskrona reser till Finland för att ta sig an finska motståndare inför en Hockeyallsvensksäsongen.
På förhand känns matchen som en rejäl utmaning för Blekinge-laget och bör inte ha särskilt mycket att hämta.

Vänskapsmatch mellan Kalpa - Karlskrona. Det finska hockeylaget Kalpa svarade för en god säsong 2017-2018 och åkte ut hedersamt i en kvartsfinal mot det blivande finallaget Tappara. 
Nu gästas laget av nyblivna degraderade Karlskrona som mer eller mindre bytt ut större delen av truppen och är klart försvagade än vad laget var föregegående säsong. Detta blir för tufft!

Vad talar för en klar Kalpa seger:
► Ett topplag i Finland mot ett degraderat Karlskrona. Kalpa blev sexa i grundserien i SM Liiga och har flera bra spelare. 
Framförallt på målvaktsfronten där det finns två målvakter med landslagsrutin i form av N. Hovinen och D. Godla. 
Utöver det är truppen väldigt bredd och Kalpa är ett givet topp åtta lag i ligan inför den här säsongen. 
► Mycket nytt i Karlskrona. Som nämnt åkte laget ur SHL förra säsongen och har fått börjat om i Hockeyallsvenskan. Föreningen har en väldigt svag ekonomi och hela TJUGO spelare har lämnat laget. Karlskrona är långt ifrån ihopspelat och truppen är inte alls ett givet topplag i Hockeyallsvenskan.
► Två helt nya målvakter i Karlskrona. Alla tre målvakter i form av J. Holmqvist, J. Jönsson och H. Lundberg lämnade Karlskrona efter fjolårssäsongen. 
In har laget plockat R. Johansson från Troja/Ljungby och A. Holm från egna U20. 
Målvakterna känns på förhand inte som dom bästa och mot ett starkt motstånd kommer det bli kännbart.
► Kalpa har spelat tre träningsmatcher och det till större delen mot starkt motstånd. Kärpät, IPK och JYP. En seger och två förluster har utfallet blivit. Det ska även noteras att Kalpa har gått på is två veckor innan Karlskrona och Karlskrona har bara spelat en träningsmatch. Och det mot ett division 1 lag. Kalpa har en klar fördel i isvana och matchsituationer. 

Vad talar emot:
► Trots att Kalpa har spelat tre matcher har offensiven inte alls levererat. Bara ett mål mot lag i samma liga (JYP och Kärpät) och målskillnaden blev 1-7. En aning oroväckande och det är just offensiven som brukar bli Kalpa's fall.
► Nytt och hungrigt Karlskrona. Det finns många nya spelare i Karlskrona som vill ge allt för att ta laget tillbaka till SHL. Det finns en del spets i laget i form av M. Paulsson, D. Paris, M. Carey och N. Johansson. 

Det skiljer trots allt en hel division i seriesystemet mellan klubbarna. Kalpa stångas om titlar och Karlskrona bygger nytt. Det ska vara skillnad över 60 minuters ishockey. Speciellt när matchen spelas i Finland och är bortamatch för Karlskrona. 

  • 100% upp till 1000 kr i bonus!
  • Odds på division 4
  • För sportälskare!

Kommentarer

Feedback