Reklam

Kalmar - Kallinge: 1

17 oktober 2018 at 19:00 - Hockey, Sverige - Division 1
17 okt 2018 at 11:04 (Uppdaterad 18 okt 2018 at 15:10) 17/10
86
0
Chans (1-2): 50-50%
Spelvärde: 117,50%
Lägsta spelbara odds: 2,00
Units: 6/10
Hit/Miss: 1-4
Unibet Spela nu hos Unibet
Ikväll väntar en toppmatch i Kalmar när Kallinge kommer på besök. Tabellmässigt inga topplag för tillfället, men det är två riktigt bra lag som drabbar samman där jag idag kommer att välja och backa hemmalaget då oddset är på deras sida.

Den södra serien är väldigt jämn i toppen och strax under allettanstrecket ligger både Kalmar och Kallinge där de förstnämnda har en poängs marginal. Kalmar är nykomlingar, men är också en nykomling som verkligen satsar på det här. Pengarna finns ifrån en storsponsor och dessutom även intresset i staden, vilket kommer bli viktigt på sikt. Kalmar kommer garanterat satsa emot allsvenskan inom något år. Nu är man fortfarande bra, men tror att man kommer att behöva någon säsong till innan man kan ta nästa kliv. Kalmar har redan visat att man kan spela bra mot de bästa och då är det för mig konstigt att laget blivit så pass stora underdogs mot ett lag som ligger efter dem i tabellen. Kallinge var topptippade innan säsongen, men har inte fått ihop det spelmässigt och ligger som sagt efter Kalmar i tabellen. Potentialen i laget är kanske högre, men formen har dem ännu inte hittat riktigt och spelet för mig blir givet.

Talar för spelet

  • Kallinge har ej hittat formen riktigt ännu. Det finns mycket potential i laget, men det finns också en hel del frustration över att man inte presterar som förväntat. Kalmar är nykomlingar som inte alls har samma förväntningar på sig.
  • Kalmar hade en del skadade i förra matchen, men får tillbaka alla utom Linus Dahlstedt till dagens match. Dessutom gör Sebastian Ottosson debut som kommer bli ett tillskott framäver, men kanske redan ikväll.
  • Hemmaplan är givet. Kalmar har varit starka hemma under senaste säsongerna och även den här säsongen. Man har två plumpar hemma där en kom ifrån en blek insats mot Dalen och en när man lite oturligt tappade en sen ledning mot topplaget Vimmerby. Annars är man starka här.

Talar emot spelet

  • I grund och botten ska väl Kallinge vara ett bättre lag. Man har potential att ta sig till hockeyallsvenskan med det laget man fått ihop, även om man verkar ha en lång väg att vandra innan spelet stämmer.
  • Kalmar förlorade senast med hela 7-3 mot Hanhals. Underskattning? Hoppas det. Annars har man en del att fundera på defensivt när man idag möter ett klart bättre lag.

Jag tycker oddset är alldeles för högt på Kalmar här. Man är bra och har alla chanser att vinna denna match. Jag testar Kalmar att vinna inklusive övertid/straffar till oddset 2.35 hos Unibet.

Lycka till!

/Heden

  • 100% upp till 2000 kr i välkomstbonus!
  • Svensk gigant inom betting
  • Specialodds på film och politik
Feedback