Reklam

Kalmar - HA74: 1

14 mars 2018 at 19:00 - Hockey, Sverige - Division 1
13 mar 2018 at 18:48 (Uppdaterad 14 mar 2018 at 22:37) 13/03
67
0

Kvalserie Södra till Hockeyettan

Chans (1-X-2): 62-17-21%
Spelvärde: 103,54%
Lägsta spelbara odds: 1,61
Units: 6/10
Hit/Miss: 9-3
NordicBet Spela nu hos NordicBet
Kalmar HC är en av de stora snackisarna från hockeytvåan den här säsongen och man har siktet inställt på att ta sig till hockeyettan. På onsdagskvällen kommer HA74 på besök och trots att de är från en högre division så ser jag inga hinder.

Kalmar har inför den här säsongen gjort en jättesatsning att ta sig upp till hockeyettan och man är en bra bit på vägen, även om en lång väg återstår. Man vann den första matchen i kvalserien borta mot Olofström med 2-6 och visade återigen prov på en effektiv offensiv. Grundserien sprang man igenom tillsammans med Mörrum och det lite på halvfart kändes det som. I alltvåan höjde man sig ett snäpp och tog hem den serien efter att ha vunnit elva av fjorton matcher. Det ska sägas att alltvåan södra är en riktigt stark serie där de flesta av lagen inte skulle göra bort sig i ettan. På onsdagen spelar man sin första match på hemmaplan i kvalserien och det mot HA74 som kommer direkt från ettan. Det är inget lag som skrämmer någon i den här kvalserien skulle jag tro. Man vann första matchen mot Borås med 4-2. En match som jag faktiskt trodde att Borås skulle ta hem. Trots att HA74 var tillbakapressade under långa stunder så lyckades man till slut sätta dit 3-2 målet i slutet av matchen och vinna. Nu väntar bortamatch mot hårdsatsande Kalmar och trots att man är från hockeyettan så ser jag inte hur man ska orka stå emot under sextio minuter.

Talar för spelet

  • Jämför spelarna i lagen så är det inget snack om att Kalmar har en bättre trupp än HA74. De har väntat i hela säsongen på de här matcherna i kvalserien och jag tror bara att man blir bättre.
  • Kalmar har en uttalad målsättning att man ska ta sig uppåt den här säsongen och har satsat hårt. Man har värvat meriterade och skickliga spelare som har presterat bra. HA74 känns mer som att de mer eller mindre ha gett upp på något vis och är nog beredda på en nedflyttning.
  • HA74 förlorade skotten i första matchen med 25-42 på hemmaplan mot Borås. Då kommer ändå Borås från tvåan och ändå var man så pass spelförande. Kalmar är starkare än Borås och bör klara av HA74 utan större problem.

Talar emot spelet

  • Har Kalmar för många ”stjärnor”? Det är ett gäng med spetsspelare som måste få det att stämma. Ibland har vi sett prov på dålig inställning och attityd, och mot ett lag från ettan går det absolut inte att slappna av.
  • Denna punkt är väl delvis lite av förra punkten. Kalmar är inget lag som gör grovjobbet utan man ska gärna försöka spela pucken in i mål. Det blir gärna för svårt ibland och då gäller det att vara med i omställningarna när HA74 bryter.

Jag tycker väl kanske att oddsen är rätt okej här, men jag har god känsla för Kalmar. Man är ett bättre lag än Ha74 utan tvekan och ska man upp till hockeyettan så är tre poäng här ett måste. Jag testar Kalmar att vinna under ordinarie tid till 1.67 hos Nordicbet.

Lycka till!

/Heden

  • 100% upp till 1000 SEK i välkomstbonus!
  • Spel ner till div 5
  • Bäst odds på svensk sport
Feedback