Reklam

Kalmar - Dalen: 2

9 januari 2019 at 19:00 - Hockey, Sverige - Division 1
9 jan 2019 at 12:18 (Uppdaterad 9 jan 2019 at 22:12) 09/01
65
0
Chans (1-2): 50-50%
Spelvärde: 111,50%
Lägsta spelbara odds: 2,00
Units: 6/10
Hit/Miss: 3-1
Unibet Spela nu hos Unibet
Dalen är starka offensivt och kommer testa Kalmar som ställer sin tredjemålvakt idag. Hemmalaget är skickliga offensivt, men har under säsongen också haft stora problem med inställningen och försvarsspelet. Dalen bör ha bra chans idag.

Talar för spelet

  • Dalen är ett mycket kapabelt lag på pappret och hade man inte strulat till det under säsongen så är man givna i allettan.
  • Den stora anledningen är att Kalmar saknar både förste- och andremålvakten. I kassen får vi Alexander Nilsson, som stod sin första match förra matchen, men det mot ett uruselt Helsingborg. Helt annan match nu.
  • Dalen har gjort tio mål på Kalmar den här säsongen på sina två första matcher och det på deras två bästa målvakter.
  • Dalen släppte sju mål senast och lär fått sig en utskällning. Det brukar resultera i en höjning prestationsmässigt i nästa match.

Saker att tänka på

  • Dalen är klart sämre på resande fot än vad man är på hemmaplan. Framförallt har man släppt in fler mål där och man måste få ordning på det defensiva.
  • Kalmar har höjt sig spelmässigt. Ett kapabelt lag på pappret som haft svårt med inställningen, men  den har blivit bättre nu i fortsättningsserien.
  • Kalmar kommer att kriga för sin målvakt och defensiven kanske blir prio för dem idag isåfall. Offensivt löser det sig allt som oftast för Kalmar.

Kalmar har som sagt haft problem med inställningen under säsongen och kanske också därför man inte var ett av lagen som tog sig till allettan. Kapaciteten finns där, men man har släppt in alldeles för många mål. Idag ställer man alltså en junior som stått en match i hockeyettan, dock gjorde han det väldigt bra. Nu möter man ett offensivt skickligt Dalen och inte ett uddlöst Helsingborg, vilket säkerligen kommer att sätta Alexander Nilsson på helt andra prov. Jag har höga tankar om Kalmar, men det har jag även om Dalen och med tanke på att man ställer en såpass orutinerad målvakt idag så kommer jag att backa gästerna här.

Läget i lagen

Kalmar saknar backen Kenny Bradford fortfarande och det är ett tungt avbräck, även om han inte gjort många matcher för laget ännu. Dalen ställer upp med samma lag som senast.

Odds

Med tanke på att Dalen vunnit de två första matcherna inbördes så kan man tycka att oddsen borde vara lite jämnare än vad dem är. Med tanke på förutsättningarna på målvaktssidan i Kalmar så tycker jag att Dalen bör ha bra chans. De är vassa offensivt och det är ingen tvekan om att Dalen är starkare på målvaktsfronten idag. Dalens odds startade på 2,23 inklusive övertid/straffar och kan tänka mig att det sjunker en aning innan matchstart.

Källor

https://www.kalmarhockey.com/kalmarhc-a-lag/match/7041520/hc-dalen/infor-match

  • 100% upp till 2000 kr i välkomstbonus!
  • Svensk gigant inom betting
  • Specialodds på film och politik
Feedback