advert

Kallinge - Kristianstad

29 januari 2017 at 01:49 - Hockeyettan
7 apr 2017 at 15:24 (Uppdaterad 13 sep 2017 at 10:09) 07/04
1
0


Allettan bjuder på massvis av viktiga streckmatcher och den här matchen mellan Kallinge och gästande Kristianstad är ytterligare en av dessa. Normalt sett brukar jag undvika favoriter som ligger runt detta odds, men här gör jag ett undantag.

Kallinge blandar verkligen och ger i den här serien. Man gjorde det under grundserien också, men det tror jag har mycket med att man har nästan ett helt nytt lag på pappret jämfört med typ förra säsongen. Det största problemet den här säsongen har varit att få till det offensivt. Det defensiva har man klarat alldeles utmärkt, men det gäller som sagt att göra mål också. Nu verkar man dock har fått lite vind i seglen med två raka segrar i ryggen. 1-0 borta mot Lindlöven följdes upp med en stabil 5-1 vinst hemma mot Borlänge. Nu laddar man för ännu en match hemma i borgen när serieettan Kristianstad kommer på besök. På pappret är det en av de tuffaste matcherna på hela säsongen och det tror jag också kommer att visa sig på resultattavlan efter 60 minuter. Kallinge har visat att man i sina bästa stunder är bra, men när man möter bra lag som till exempel Troja och just Kristianstad så krävs det en felfri insats från deras sida ifall de ska få med sig några poäng. De har hittills spelat nio matcher av den södra allettan som är väldigt tuff och det skiljer ändå hela tio poäng mellan lagen. Det kommer inte bli några utklassningssiffror, men att man under 60 minuter ska kunna undanhålla några poäng för Kristianstad tror jag verkligen inte man klarar av.

Kristianstad har sitt bästa lag på många säsonger och det får nästan anses som ett litet fiasko om man inte tar sig upp till hockeyallsvenskan. Man ska åtminstone vara med in i det sista i en kvalserie och tampas om en av de två platserna. Såpass bra lag har man. Jag tror att Troja är laget som kommer springa igenom en kvalserie och med tanke på att Kristianstad håller i princip samma klass så bör dem också ha en rimlig chans att gå upp till allsvenskan denna säsong. Föregående säsonger har Kristianstad varit laget som alltid misslyckas när det väl gäller, men hittills har man inte visat några tendenser alls på ett fiasko. Man har bara blivit bättre för varje match som gått känns det som. För några veckor sedan tappade man Kari Sihvonen, eller man lät honom helt enkelt gå för att han kanske inte levt upp till de förväntningar som han hade på sig. Istället gjorde de under veckan klart med Axel Blomqvist från Södertälje som hoppas på en nytändning i sin karriär. Han bör ha alla möjligheter till att bli en producerande spelare igen när han får spela i ett vinnande lag. I vilket fall så är Kristianstad och Troja i en klass för sig när det gäller den här serien och den här nivån. Visst, alla lag kan konkurrera med dem i enstaka matcehr, men i längden finns det ingen tvekan om att KIK och Troja är överlägsna. Något som dessutom tabellen visar även i här i allettan.

På pappret är Krisitanstad såpass mycket bättre än Kallinge att jag inte kan undgå ett klart dugligt odds. En normal dag som maler man ner Kallinge. Mitt spel blir alltså Krisitanstad att vinna under ordinarie tid till oddset 1.71 hos ComeOn. Insatsen landar på medel.

Lycka till!

/Heden
  • Bra utbud
  • Snabba utbetalningar
  • Nya erbjudande varje vecka

Kommentarer

Feedback