Reklam

Kallinge - Boden: 2

11 mar 2018 at 09:45 (Uppdaterad 11 mar 2018 at 18:39) 11/03
89
0

Playoff mot Hockeyallsvenskan

Chans (1-2): 54-46%
Spelvärde: 120,98%
Lägsta spelbara odds: 2,17
Units: 5/10
Hit/Miss: 2-0
Unibet Spela nu hos Unibet
Kallinge tog hem rond ett. Boden knäppte favoriten på näsan på lördagen och vann match två. En tredje och avgörande match väntar i Kallinge på söndagseftermiddagen och jag skulle säga att vi har en storfavorit i gungning.

Kallinge blev ganska snabbt nerspelade i odds inför första matchen. En första match som jag tror många höjde på ögonbrynen efter, även om det i slutändan var Kallinge som vann den efter att ha avgjort under den sista minuten av ordinarie tid. Jag tror de flesta var ganska säkra på att Kallinge skulle avgöra hemma på lördag, men så blev inte fallet och ett duktigt Boden körde över Kallinge. KRIF vann ju grundserien i höstas och även fast dem gjorde det så kändes det som att man hade presterat lite över sin förmåga. I allettan fick man det klart tuffare vilket också visade sig på resultaten. I vilket fall så åkte man upp till Boden som favoriter och blev nerspelade ännu mer innan matchstart. Boden är nykomlingar den här säsongen så det känns väl inte speciellt logiskt att man är med och utmanar om en plats i playoff tre nu. Man har gjort en grym säsong där man trots stora skadeproblem klarat av att prestera. Mycket tack vare att man har en väldigt bred trupp med tydliga rollspelare. Vi fick ett högt odds på Boden i match två och det är fortfarande lite för högt enligt mig. Det kommer bli en tight match där norrlaget har goda chanser att avancera.

Talar för spelet

  • Boden kan kliva in helt utan press för den ligger utan tvekan på hemmalaget. Kallinge är stora favoriter enligt väldigt många och det skulle vara lite av ett misslyckande om man åkte ut redan nu.
  • Som det sett ut i två matcher nu så har Boden varit klart bättre. Man vann skotten med 37-21 i första matchen och i match två var man starkare i två perioder innan man spelade av matchen och backade hem i sista perioden.
  • Klarar Kallinge av Bodens fysik? Som det sett ut i två matcher nu så gör dem inte det. Kallingespelarna får inte alls så mycket tid som dem är vana vid och med tanke på hur starka Boden är defensivt så blir det otroligt svårt att få in pucken.

Talar emot spelet

  • Kallinge är favoriter för att man kanske har ett lite bättre lag än Boden och man lär vara förbättrade till den avgörande matchen.
  • Bodens skadeläge. Man har fortfarande ett par viktiga gubbar borta och det är klart att det påverkar när en sån som till exempel Tommy Wargh inte kan spela.

Oddsen har som sagt gått ner en bit från igår, men tycker fortfarande att det är spelbart och lär gå ner en bit till innan matchstart. Jag testar utan att blinka Boden inklusive övertid/straffar till oddset 2.63 hos Unibet.

Lycka till!

/Heden

  • 200% upp till 2000 SEK i välkomstbonus!
  • Svensk gigant inom betting
  • Odds på film och politik
Feedback