Reklam

Kalix - Hudiksvall: 2

1 mars 2018 at 19:00 - Hockey, Sverige - Division 1
28 feb 2018 at 16:26 (Uppdaterad 1 mar 2018 at 21:35) 28/02
102
0

Playoff mot Hockeyallsvenskan

Chans (1-X-2): 21-19-60%
Spelvärde: 117,00%
Lägsta spelbara odds: 1,67
Units: 7/10
Hit/Miss: 2-1
Betway Spela nu hos Betway
Det första playoffsteget till kvalserien mot hockeyallsvenskan drar igång på torsdagskvällen och Hudiksvall valde att få möta Kalix. Detta innebär att Hudik får börja med en resa till Kalix för att sedan avsluta på hemmaplan. Man är klara favoriter.

Kalix kom på plats sju i den norra allettan och blev valda av topptippade Hudiksvall. En tuff uppgift helt klart och jag tror man kommer få det tufft. Kalix har under de senaste säsongerna varit ett lag som levt mycket på att vara just som ett lag ska vara. Man jobbar hårt för varandra och lever mycket på sitt hårda arbete. När det väl har kommit till kritan har det också visat sig att man oftast är snäppet för lätta mot topplagen som besitter klart mycket bättre spetskompetens. Kalix må vara starka hemma och kommer förmodligen hålla den här matchen ganska jämn målmässigt, men spetsen lär vara avgörande för bortalagets favör. Hudiksvall blev innan säsongen upp snackade som ”Real Hudiksvall”. Det med all rätt med tanke på att man landade klassvärvning efter klassvärvning. Även fast det känns som att spelet inte klickat helt fullt ut för laget så har man vunnit matcher ändå, både mot topplag och lag från botten. Det om något borde väl tyda på styrka ändå och det känns som att man har mer att ge. Man avslutade allettan starkt senast genom att slå Kristianstad på bortaplan med 2-1 i en match där hemmalaget hade allt att spela för. Hudiksvall kom på femteplats i serien, men dock ett väldigt stort kliv ner till sexan Nybro. Man är bra och jag är säker på att man kommer bli livsfarliga framöver och är en stor kandidat till att ta sig till kvalserien om man har de rätta studsarna med sig. Minst playoff tre ska man till, om inte ännu längre, annars får det anses som ett misslyckande.

Talar för spelet

  • Spetskompetensen. Hudiksvall har ett lag fyllt med spetsspelare och har en klart större bredd jämfört mot vad Kalix har. På målvaktssidan har man rutinerade Magnus Åkerlund som har massvis av rutin från dessa matcher.
  • Hudiksvall har garanterat mer att ge. Man har på pappret ett lag som är bättre än vad man presterat och det känns lite som att man bara väntat på att playoffet ska dra igång.
  • Kalix har fått ut sitt max den här säsongen. Man har spelat bra rakt igenom, men under allettan så har det synts att man är snäppet sämre än topplagen. Hudiksvall är utan tvekan ett av de bättre lagen.
  • Kalix skrapade ihop 20 poäng på 18 matcher och vann bara fyra av dem under ordinarie tid. Hudiksvall avslutade med 33 poäng, varav tio vunna under ordinarie tid. Det säger väl en del.
  • Hudiksvall har haft problem med skador under hela säsongen, men har nu hela truppen tillgänglig. Det kan inte vara negativt.

Talar emot spelet

  • Hudik är sämre på bortaplan än vad man är på hemmaplan såklart. Kalix är aldrig lätta att handskas med däruppe och de kommer sälja sig dyrt.
  • Hudiksvall har en oförmåga att vinna matcher med klara siffror och det kan mycket väl bli nervigt i slutskedet om det är jämnt, vilket det förmodligen kommer att vara.

Jag tycker väl egentligen att det mesta talar för Hudiksvall här. Man är ett bättre lag rakt igenom, formen är usel hos hemmalaget och Hudiksvall har mer rutin. Jag kommer att plocka Hudiksvall att vinna under ordinarie tid till oddset 1.95 hos betway med en lite högre insats.

Lycka till!

/Heden

  • 100% upp till 1000 SEK i välkomstbonus!
  • Kundtjänst 24/7
  • Brett utbud av sporter
Feedback