Reklam

Kalix-Borlänge: 2

24 februari 2018 at 16:00 - Hockey, Sverige - Division 1
22 feb 2018 at 14:29 (Uppdaterad 24 feb 2018 at 20:23) 22/02
84
0

Ishockey, Allettan Norra

Chans (1-X-2): 25-19-56%
Spelvärde: 103,60%
Lägsta spelbara odds: 1,79
Units: 6/10
Hit/Miss: 1-2
NordicBet Spela nu hos NordicBet
Borlänge står med ena benet i den nyskapade Hockeyettan Finalen. Där ettorna i respektive Alletta möts i bäst av tre och vinnaren går direkt till Kvalserien. En seger mot Kalix skulle faktiskt säkra Borlänge den platsen. 1,85 klart ok Nordicbet

Det som imponerar på Borlänge är att laget inte slutar att uyvecklas. Man fortsätter vara lika stabila och svårslagna, och tar fram sätt att vinna på hela tiden. Kalix har tappat sin form och ska med förutsättningarna som ligger, inte vålla detta fokuserade Borlänge några problem.

Talar för spelet:

  • Grundstyrkan, Borlänge är ett mycket starkare lag, har också flertalet spelare som kan avgöra matcher, spetsen är vassare och bredden likaså.
  • Formen, 15 poäng på 6 senaste matcherna säger allt. Borlänge är fortsatt formstarkast i serien. Kalix har skrapat ihop 6 poäng på lika många matcher. Kalix har dessutom tre raka hemmaförluster vilket inte hör till vanligheterna på ett normalt svårslaget lag.
  • Motivationen. Då tvåan Västerås spelat färdigt, har Borlänge två matchbollar att avgöra den här serien, och ta seriesegern som innebär bäst av tre mot vinnaren av Allettan Södra. Kalix har inget mer än att förbättra sin ranking innan Play Off att spela för.
  • Sebastian Bengtsson med 24 poäng och 13 mål är seriens poäng och skyttekung. Lägg till målvakten Marcus Hellgren Smeds som en av seriens absolut bästa målvakter, leder mv-ligan, så har Borlänge bara där två potentiella matchvinnare.

Talar mot spelet:

  • Resan, bortamatch mot Kalix är inte så lätt, men eftersom laget rest dagen innan vid tidigare norrlandsmöten, räknar jag med att laget rest större delen av vägen redan under torsdagen.
  • Historik för den här säsongen i Allettan, så vann faktiskt Kalix borta mot Borlänge efter straffar med 5-4. Då gjorde man en mycket stark bortamatch. Nu ska de föras över till hemmaplan
  • Fysiken och defensiven, Kalix brukar vara svårslagna, när man är i form så håller man också en mycket tät defensiv. Hittar de tillbaka till det spelet så får Borlänge jobba hårt.

Oddsen som ligger mellan 1,80-1,85 kommer med största sannolikhet sjunka på Borlänge. Laget har visat sig vara motiverade favoriter i många matcher under Allettan, och också väldigt betrodda hos kunderna. Här bör oddset stänga ner mot 1,70 och då tycker jag 1,85 är ett odds vi ska ta redan nu.

  • 100% upp till 1000 SEK i välkomstbonus!
  • Spel ner till div 5
  • Bäst odds på svensk sport
Feedback