Reklam

Juventus - Bayern Munchen

23 februari 2016 at 11:56 - Fotboll, Europa - UEFA Champions League
7 apr 2017 at 14:20 (Uppdaterad 17 maj 2017 at 14:57) 07/04
2
0


Tid: 20:45

Plats: Juventus Stadium, Turin

Juventus dåliga säsongstart ser ut att kunna straffa de ordentligt. Efter att ha lyckats ta sig vidare som tvåa från sin grupp lottades man mot Bayern Munchen. Bayern som vann sin grupp där bland annat Arsenal var med, får fördelen med att starta på bortaplan något som Guardiola älskar. Det här är en lottning som ingen är nöjd med. Då det fanns så många lag bättre för Juventus och det samma gäller Bayern Munchen.

Juventus tröga start är redan glömd, då man lyckats ta över förstaplatsen i Serie A. 15 raka vinster är ett nytt klubbrekord som Allegri säkerligen är nöjd med. Det gjorde att man sakta men säkert började blicka uppåt i tabellen. Vinsten mot Napoli för två veckor sedan betydde att Serie A har en ny ledare. Juventus är självklart också favoriter till att vinna Serie A för en femte gång i rad. Senast mot Bologna lyckades man inte få ett skott på mål. Dybala och Cuadrado fick starta på bänken men det hände inte så mycket när de väl fick hoppa in. Känslan var att alla gick runt och tänkte på Bayern matchen redan då. Allegri får klara sig utan Chiellini och Sandro som är skadade, Mario Mandzukic kommer undergå tester sent för att se om man kan få honom spelklar. Utan Chiellini kommer man fortsätta med fyrbackslinjen och min gissning är att samma elva som startade mot Napoli kommer vi få se idag. Men frågan är vågar Allegri spela med Dybala och Morata på topp tillsammans, eller väljer han att använda en mittfältare mot Bayern för att kunna kontrollera matchen mer.

Bayern Munchen är en av favoriterna att vinna hela turneringen och Pep Guardiola har nu pressen på sig. Efter att Manchester City valde att gå ut i media med att Guardiola är klar har Champions League titeln börjat betyda allt mer för spanjoren. Som vill titta tillbaka på sin tid i Tyskland med ett leende. Muller och Lewandowski har varit riktigt bra och sprutar bara in mål den här säsongen. I ligan har Muller 17 mål och Lewandowski 21 mål. Det är lite ovanligt att se Guardiola använda en renodlade nia på topp men hittills har det fungerat hur bra som helst. Thiago och Xabi kommer förmodligen att få starta efter att ha fått vila i helgen. Mario Götze är tillbaka men kommer inte starta då han inte ens fick hoppa in i helgen. Boateng och Martinez är skadade och försvarskrisen fortsätter i Bayern.

Ser man till oddsen så är Bayern det lite bättre laget trots bortaplan. Men att det blir en lätt match kan vi redan nu glömma. Juventus hemma är ett riktigt starkt lag och försvarsmässigt kan man se till att hålla tätt länge. Känslan är att lagen under första halvlek kommer känna av varandra lite och ett 0-0 resultat i halvtid känns inte så förvånande. Därför tycker jag att man inte ska spela på vinnare, utan precis som Barcelona - Arsenal matchen spela på att 2:a halvlek blir målrikast.
  • 100% upp till 500 SEK i välkomstbonus!
  • Snygg sajt
  • Flera specialspel
Feedback