Annons

Jannik Sinner - Carlos Alcaraz: 2 - Speltips & Rekar

Matchcenter
8 september 2022 at 03:35 - Tennis, USA - Grand Slam |
Arthur Ashe Stadium
7 sep 2022 at 07:57 (Uppdaterad 8 sep 2022 at 08:51) 07/09
167
+1
Chans (1-2): 33-67%
Spelvärde: 103,85%
Lägsta spelbara odds: 1,49
Units: 7/10
Hit/Miss: 2-3
Bethard Till Bethard
Sista kvartsfinalen i US Open och med tanke på hur de första två slutat. Det här blir den viktigaste.

Om Alcaraz vinner den här matchen. Då ser jag inte längre riktigt hur han inte ska vinna US Open. För er som hängde med på mitt speltips om att han skulle vinna US Open för några månader sen är den här matchen med andra ord rätt viktig. Alla kan falla när som helst, men det här är det sista svåra hindret för Alcaraz. Konkurrenterna har straffat ut sig. Vinner han här, då vinner han hela kalaset, tror jag i alla fall.

Men det här är en riktig match för honom. Han har två raka förluster mot Sinner och även om båda matcherna spelades på andra underlag, som är sämre för honom. De här matchen ska tas på allvar, för det finns något att ta på.

Det passar inte riktigt Alcaraz att möta Sinner. Sinner har en mix som gör det lite bökigt. Han har en serve som gör att Alcaraz inte automatiskt får igång spelet och väl i spelet har Sinner lagom tryck, lagom säkerhet, för att Alcaraz inte riktigt ska trivas. 

Det är det som är emot.

Men det finns tydliga saker för Alcaraz också.

Jag tror en stor faktor är att Alcaraz känner hur det ligger till. Jag tvivlar på att någon, jag tror inte ens Nadal numera, brinner för tennis som mycket som Alcaraz. Han brinner för att bli bättre och att hela tiden ta kliv framåt. Nu ser han precis det vi andra ser. Att vägen för honom att vinna sin första slam är vidöppen och han kommer reagera bra på det. Han kommer skärpa sig. Han kommer göra allt för att klara av det. Och i en kraftmätning över fem set på hardcourt är han bara bättre än Sinner. Det spelar inte mycket roll att Sinner kanske passar honom lite dåligt. Jag tror det kommer bli lite som mot Cilic. Det kanske kommer vara jämnt, men när det väl brinner till som mest, då kommer Alcaraz klara av att plocka fram en bra period och det ska man veta. Det är nog det allra viktigaste argumentet för spel. Spelar Alcaraz bra. Jag ska inte säga att Sinner inte är på samma planet. Men han är heller inte nära. Det är klasskillnad mellan dem om Alcaraz spelar bra.

  • 100% upp till 1000 kr
  • Höga odds
  • Snabba utbetalningar

Är du intresserad av mer? Se alla våra speltips och rekar.

Kommentarer

Feedback