Reklam

Italien - Schweiz: Över 2,5 Mål

Matchcenter
12 november 2021 at 20:45 - Fotboll, VM
Stadio Olimpico, Rome    Anthony Taylor
10 nov 2021 at 14:32 (Uppdaterad 12 nov 2021 at 22:40) 10/11
15
0
Chans (över-under): 60-40%
Spelvärde: 129,00%
Lägsta spelbara odds: 1,67
Units: 8/10
Hit/Miss: 1-1
Unibet Spela nu hos Unibet
Grupp C i Europas VM-kval kan inte vara mer tightare än det är. Både ettan Italien och tvåan Schweiz kan vinna och båda har samma poäng inför den här matchen. Hur är läget i de båda lagen?

Italien med förlust i Nations League

Italien spelade final mot Spanien i Nations League (den där nya turneringen ingen egentligen bryr sig om) och bröt därmed sin svit på 37 matcher utan förlust. Sug på den, 37 matcher.

Men Italien vek inte ner sig för det utan vann direkt i matchen mot Belgien om tredje platsen i Nations League. Viss heder upprättad med andra ord.

Båda lagen har två matcher kvar att spela och den här matchen kan alltså bli helt avgörande om vem som tar direktplatsen till VM i Qatar näst höst/vinter. Bulgarien på tredje plats är helt avhängda från att ta kvalplatsen så båda dessa lag är alltså klara för minst kvalplats.

Italien vann mötet med Schweiz när dem möttes i EM med 3–0 och man har totalt sett vunnit 10 och förlorat 3 matcher av de 22 möten man har mellan varandra.

Jag tycker att Italien ser mycket mer intressant ut än man gjort tidigare. Man har helt enkelt förstått att man måste spela fotboll och försöka styra matcherna med vassa kontringar som ett led i sin strategi.

Federico Chiesa har gjort 4 mål på 36 matcher i det italienska landslaget som mittfältare. De flesta matcher har han varit inhoppare men startade i både semifinalen och matchen om tredjeplatsen i Nations League. Inga mål då men jag tror ändå han får chansen nu – han är het och är en spelare som hans klubblag Juventus inte släpper så lätt.

Schweiz fortfarande som underdogs

Schweiz hade en svår bortamatch sist mot Litauen men man klarade det och tog med sig alla tre poängen. Historiskt har man inte många vinster mot Italien och att tro att man ska kunna göra det nu på fredag på Olympiastadion är lite väl häftigt. Men oavgjort kan absolut gå, det borde i alla fall vara målet för Schweiz.

Schweiz är ett lag som har en stabil grund att stå på och betraktas av många som ett lag som man ska vinna över, oavsett vad. Italien vann i somras under EM med 3–0 men tror det kan bli tuffare nu.

Kan Schweiz klara anstormningen under de första 30 så kan dem mycket väl äta sig in i matchen och ta den där poängen dem behöver. Men det kommer bli riktigt tufft för dem.

I mötet på hemmaplan klarade man 0–0, här blir det inte mållöst.

Italiens fem senaste

 • Italien – Belgien 2–1
 • Italien – Spanien 1–2
 • Italien – Litauen 5–0
 • Schweiz – Italien 0–0
 • Italien – Bulgarien 1–1

Schweiz fem senaste

 • Litauen – Schweiz 0-4
 • Schweiz – Nordirland 2–0
 • Nordirland – Schweiz 0–0
 • Schweiz – Italien – 0–0
 • Schweiz – Grekland 2–1

Mitt speltips Italien - Schweiz

Många tror att det kan bli en match med lite mål, jag är inte säker på det. Italien kommer visa att man är det bättre laget, att man verkligen vill och ska vinna grupp C i VM-kvalet och att förlusten mot Spanien var en ren tillfällighet.

Jag spelar mer än 2,5 mål hos Unibet.

Lycka till!

 • 100 SEK freebet
 • Svensk gigant inom betting
 • Specialodds på film och politik

Kommentarer

Feedback