Reklam

Italien - England: X

Matchcenter
11 juli 2021 at 21:00 - Fotboll, Europa - EM
Wembley (neutral)    Björn Kuipers
8 jul 2021 at 14:21 (Uppdaterad 11 jul 2021 at 23:55) 08/07
84
0
Chans (1-X-2): 30-40-30%
Spelvärde: 122,00%
Lägsta spelbara odds: 2,50
Units: 5/10
Hit/Miss: 1-1
NoAccountBet Spela nu hos NoAccountBet

England var större delen av semifinalen mot Danmark det bättre laget. De hade mest boll och såg väldigt lugna och harmoniska ut. Detta även efter att Damsgaard med sitt frisparksmål såg till att danskarna tog ledningen. Defensivt såg det väldigt tryggt ut trots att Dolberg och co i början av matchen skapade en hel del farliga lägen. Även om det går att ifrågasätta vissa ingripanden av Pickford gjorde han det mestadels bra i målet. Southgate satt som vi visste innan matchen startade, på så många olika alternativ framåt och det danska försvaret stod till en början upp bra, men man kunde se att det skulle inte hålla hela vägen.

1-1 kändes därför väldigt rättvist när det hände. Kane låg bakom förarbetet till Saka som försökte hitta Sterling inne framför målet, men istället gick den in via Simon Kjaer.

England var det klart bättre laget matchen igenom och de borde ha avgjort långt innan de fick straffen, som med all rätta tål att ifrågasättas.

Vill även lägga till att Danmark stod för en sån fin prestation mästerskapet igenom.

Italien såg inte alls ut som det landslag vi sett dem tidigare under EM när de i semifinalen mötte Spanien. De blev tillbakapressade och hade svårt att ställa om från försvar till anfall. Det som de har gjort så fruktansvärt bra i deras tidigare matcher, märktes att Spinazzola fattades. Tänkte att det här var Mancinis matchplan till en början eftersom att det mästerskapet igenom sett ut som att Italien haft full kontroll, men Spanien var helt enkelt såhär bra och lyckades väl med sin höga press. Men La Roja har problem att få till det med avsluten.

Istället var det Italien som kunde ta ledningen genom Federico Chiesas snygga mål i den andra halvleken. Sen gjorde Morata det så bra efter att han byttes in när han kvitterade och fixade förlängning. Tyvärr kunde han inte upprepa succén i straffläggningen. Det syntes innan han skulle slå den att Donnarumma skulle ta den. Tungt för Spanien, men samtidigt efter att Italien har gjort det så bra turneringen igenom och spelat rolig offensiv fotboll känns det rättvist att de får spela finalen på söndag mot England på Wembley.

Läs mer om EM-finalen i vårat matchcenter!

Jag tippar att finalen kommer att sluta oavgjort och kryss på matchen kommer med riktigt fina odds. Visst är det England som har den stora fördelen av att spela hemma, men mot Italien som i större delen av mästerskapet har anpassat sig väl efter motståndet och kommit vinnande ur varje strid är det ett bevis på att de har vad som krävs för att stå pall mot ett nästintill fullsatt Wembley med engelska fans. England har sett lite slött ut framåt stundtals under turneringens gång, men när väl chanserna kommer har de varit effektiva och kliniska i avsluten.

Något som den italienska backlinjen är väl införstådd med och med erfarna mittbackarna Bonucci-Chiellini ser jag inte att engelsmännen kommer få det enkelt att rinna igenom.

Offensivt var Italien ganska uddlöst framåt mot Spanien. Kan inte se att de ska få det lättare mot de engelska försvarna här. England har bara släppt in ett mål under hela turneringens gång, på en fast situation. Det har aldrig sett farligt ut när deras motståndare attackerat och de har haft bra kontroll.

Tippar därför att det slutar lika efter fulltid.

  • Betting med bra odds
  • Full statistik under spelet
  • Smidigaste sajten?

Kommentarer

Feedback