Reklam

IK Oskarshamn - Leksand IF

2 mars 2016 at 11:09 - Hockey Allsvenskan
7 apr 2017 at 14:20 (Uppdaterad 17 maj 2017 at 14:57) 07/04

Full omgång i slutspelserien

Nu drar den Allsvenska slutspelsserien äntligen igång och ikväll är det full omgång. De sex lagen som kvalificerade sig till slutspelsserien är, Oskarshamn, Leksand, Karlskoga, Mora, Almtuna och Timrå.

Det är bara ett lag som går vidare från slutspelsserien och varje lag möter varandra en gång. För att placeringarna i grundserien ska ha någon betydelse får tre lag med sig poäng. Oskarshamn som placerade sig bäst av de lag som är i slutspelsserien får tre poäng, Leksand som kom under Oskarshamn fick två poäng och sen fick även Karlskoga ett poäng. De lag som inte fick poäng får det svettigt från början men ingenting är omöjligt.

Kvällens intressantaste match är givetvis toppstriden mellan de två favorittippade lagen Leksand och Oskarshamn. Många var nog överraskade när halva säsongen hade gått och Oskarshamn var ett lag som låg i tabelltoppen. Lika förvånade var folk över att Leksand gick så otroligt dåligt. Men de tog sig verkligen i kragen och kom tillbaka mot slutet och klättrade upp på en stabil fjärdeplats.

Oskarshamn är hemmastarka

De har varit ett av de bästa bortalagen under seriens gång och samtidigt varit en gigant hemma i Be-Ge Hockey Center. Leksand har varit hemmastarka de med men haft det betydligt tuffare på bortaplan. Det är något som Oskarshamn nu har chans att verkligen ta vara på och en vinst skulle göra att de ligger fyra poäng före kvällens gäster och ha ett rejält försprång.Mitch Wahl, Arsi Piispanen och Nicolas Deschamps kommer att vara tre nyckelspelare för Oskarshamn genom hela slutspelsserien och har varit tre ledande forwards under hela grundserien. Wahl står för målen medans Piispanen och Deschamps står för framspelningarna. Räkna med att någon av dessa tre spelare kommer att avgöra kvällens match.

Matchodds 1X2
Oskarshamn, 2.15
Oavgjort, 3.95
Leksand, 2.75

[bookmaker_bonus id=62]

Jag har spelat Oskarshamn som vinnare i denna matchen. Anledningen är att de har varit det bättre laget under hela säsongen och har varit förberedda på spel i slutspelsserien längre än vad Leksand varit. Dessutom väger hemmafördelen väldigt tungt då det är en lång bussresa för Leksand.
  • Support dygnet runt
  • Bra utbud på inhemska ligor
  • Generös välkomstbonus
Feedback