advert

IFK Ystad HK - HIF Karlskrona

13 oktober 2016 at 21:15 - Handboll, Sverige - Elitserien
7 apr 2017 at 14:57 (Uppdaterad 17 maj 2017 at 14:57) 07/04


Denna torsdag bjuder på intressant handboll i TV4 sport där vi får se de lag som ligger sist i tabellen nämligen IFK Ystad och Karlskrona. Man har haft en tuff inledning och det man visat i respektive lag är faktiskt att man ska tillhöra botten. Idag är det verkligen en viktig match då det i princip handlar om "fyra" poäng och jag förväntar mig en väldig inställning. En jämn match väntar och när jag ser oddsen så lutar det kraftigt åt ett håll. Varför är de så stora favoriter? Jag fattar ingenting. Häng med!
Börjar vi med Ystad så kommer man från en tio bollars förlust mot Kristianstad senast, 33-23, men det är inget man bör skämmas över. I den matchen hade man absolut noll förhoppningar förutom att hålla ned siffrorna vilket man i slutändan gjorde någorlunda. Spelet präglades däremot av otroligt många tekniska fel samt fel beslut, och jag ser inte riktigt hur man ska ta sig in i handbollsligan med ett anfall som endast går ut på att Knudsen ska dra något underhandsskott eller göra en individuell prestation. Försvaret ser tamt ut och det märks att man är nykomlingar, som dessutom tappat sin viktigaste spelare, Henningson, (förra året i IFK Ystad) till Kristianstad. Att man är stor favoriter mot ett rutinerat Karlskrona är helt fel och det tackar jag för!

Karlskrona kan man heller inte dra några hyllningsord över då man likt Ystad öppnat väldigt dåligt och det är framförallt trögheten som jag stör mig mest på. Den moderna handbollen går ut på att kontra och springa väldigt mycket samt sätta press på motståndarna direkt. Något Karlskrona gör i fel riktning då man spelar segt utan något tempo och får därmed svårt att klara sig framåt. Mot Hammarby fick man lära sig en läxa då man torskade med 32-23, och mot Lugi såg man ännu större grus, 35-17. 40 mål på två matcher talar sitt tydliga språk angående anfallsspelet, och där måste man verkligen jobba upp tempot. Jämfört med Ystad har man dock rutinen och flertalet spelare har lirat många säsonger i handbollsligan. Till skillnad från exempelvis Lugis goda försvar där man inte hade en chans (gjorde 17 bollar bara) så har Ystad en betydligt sämre kvalité och trots sitt dåliga anfall så tror jag man bryter sig igenom. En viktig match står på spel och jag tror de stora spelarna, Lars Möller samt Sandgren kliver fram och avgör till ett högt odds!

Så mitt lir går ut på att spelvärdet är väldigt högt. Två sämre lag med dålig form, där nykomlingarna står i 1,66? Jag plockar Karlskrona till 2,90 och man bör ha en bra chans till triumf. Insatsen får ligga på medel!
  • Regler och villkor gäller
  • Ansvarsfullt spelande
  • 18+ åldersgräns
Feedback