Annons

IFK Värnamo - IFK Göteborg: Draw no bet: 1 - Speltips & Rekar

Matchcenter
6 november 2022 at 15:00 - Fotboll, Sverige - Allsvenskan
Finnvedsvallen
1 nov 2022 at 10:54 (Uppdaterad 6 nov 2022 at 17:01) 01/11
41
0

Allsvenskan

Chans (1-X-2): 40-30-30%
Spelvärde: 109,20%
Lägsta spelbara odds: 1,75
Units: 6/10
Hit/Miss: 1-4
Mr Green Till Mr Green

Klurig sista runda i Allsvenskan på ingång och svårt att hitta några superspel. Ett lir som jag gillar dock är Värnamo hemma mot Blåvitt på Finnvedsvallen, där många lag haft det jobbigt den här säsongen.

Nytt kamratderby (världens töntigaste derby?) får avsluta Värnamos fantastiska förstasäsong som allsvenskt lag. Man klarade av den med bravur och 10:e platsen ser ut att kunna bli slutplaceringen.

Extra cred till Kim Hellberg som bakat ihop ett lag som verkligen vill spela fotboll och inte är rädda för att möta någon. Vi minns flera fina resultat på hemmamark som 0-0 MFF, 1-0 Hammarby, 0-0 DIF men en drös andra matcher som man skulle haft med sig bättre resultat ifrån.

3 av 5 vinster i de senaste på Finnvedsvallen och i fyra av matcherna har man vunnit bollinnehavet som tex sen Värnamo, senast mot Norrköping där laget hade 73% och en förkrossande statistik (slutade 1-1 med mersmak).

Lika mycket bra som man kan hitta om hemmalaget här, minst lika mycket negativt går att rota fram om Blåvitt denna säsong. Men det räcker att nämna den senaste patetiska insatsen mot Häcken, där jag valde att stänga av i halvtid där Göteborg fick smaka på 0-3 i baken.

Åka till Småland och försvara 8:e-platsen känns sådär intressant i mina ögon. Vi såg nyligen riktigt bleka insatser på bortaplan där Blåvitt lyckats torska både mot Degerfors och Sundsvall.

Som extra liten morot hos värdarna har vi Antonssons jakt i skytteligan där han inför sista omgången står på 20 mål (två bakom Jeremejeff). 11 av lagets 16 mål på hemmaplan (14 matcher) är imponerande och jag hoppas såklart den formen håller i.

Motivationen, hemmastyrkan och Antonssons jakt är tre grundpelare till varför Värnamo plockas till den sista omgången. Jag tycker hemmalaget borde stå som favoriter vid avspark om inget tråkigt händer i truppen under veckan.

Mitt spel: Värnamo DNB

  • Free Bet upp till 500 SEK!
  • Bra livebetting och odds
  • Fantastisk app till mobilen

Är du intresserad av mer? Se alla våra speltips och rekar.

Kommentarer

Feedback